Noua tehnologie americana: Glontul care urmareste tinta in miscare

Fara Autor | 02.05.2015

Pe aceeași temă

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), agenția de dezvoltare tehnologică a armatei americane, a dat publicităţii o înregistrare video în care prezintă gloanţe inteligente care își pot schimba traiectoria pentru a lovi o ţintă în mişcare.

 

Potrivit iflscience.com, citată de Mediafax, cel mai probabil proiectilele sunt capabile să îşi schimbe direcţia utilizând mici "aripioare" plasate pe marginile glonţului, îndreptându-se spre ţinta în mişcare care este urmărită cu ajutorul unor lasere.

 

DARPA nu a oferit niciun detaliu privind tehnologia folosită de acest proiect numit EXACTO.

Videoclipul arată că o armă cu gloanţe care îşi pot schimba traiectoria poate fi utilizată nu doar de lunetişti cu experienţă, ci chiar şi de novici.

 

Gloanţele inteligente nu doar măresc gradul de acurateţe al lovirii ţintei, ci permit și tragerea de la distanțe mai mari.

 

"EXACTO a demonstrat ceea ce cândva era considerat imposibil: ghidarea continuă a unui glonţ de calibru mic către ţintă", a explicat Jerome Dunn, manager de proiect în cadrul DARPA. "Această demonstraţie, utilizând o armă standard, a arătat că tehnologia EXACTO este capabilă să lovească o ţintă în mişcare şi evazivă cu o acurateţe foarte mare, de la distanţe mari, lucru imposibil pentru un lunetist care trage cu gloanţe clasice", a mai spus Dunn, citat de iflscience.com și preluat de Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22