Noul consilier al premierului Dăncilă, Herman Berkovits, s-a lansat în afaceri în România

Redactia | 23.04.2018

Medicul personal al premierului israelian, Benjamin Netanyahu, ajuns peste noapte consilier onorific al Vioricăi Dăncilă, fost candidat PDL Diaspora, consul onorific al României în Israel, un apropiat al familiei Pandele din Voluntari și-a deschis firmă de comerț angro cu produse farmaceutice, dezvăluie Profit.ro.

Pe aceeași temă

 

 

Herman Berkovits, medicul de origine română care a ajuns doctorul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, și-a deschis o firmă la București cu obiectul de activitate comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice. Sediul social al firmei a fost declarat în sectorul 1, scrie Profit.ro conform datelor furnizate de Termene.ro.

 

Herman Berkovits este asociatul majoritar al companiei, cu 60% din părțile sociale, și totodată administrator al acesteia. Restul de 40% din capital aparține firmei Digital Telemed Systems SRL.

 

Digital Telemed Systems SRL, înregistrată în noiembrie 2016 și cu obiect de activitate "activități de asistență medicală specializată", este controlată 100% de către Betty Ilovici, în vârstă de 24 de ani, și îi are ca administratori pe Sorin-Shmuel Ilovici și pe Delia-Marina Ionescu, medic specialist în medicină de urgență. Ambii membri ai familiei Ilovici au și cetățenie israeliană, în CV-urile lor figurând efectuarea serviciului militar în cadrul Israel Defense Forces (IDF). Sorin-Shmuel Ilovici, medic chirurg cu studii efectuate la Bologna, a fost vicepreședinte onorific al Camerei de Comerț și Industrie România-Israel.  Sorin-Shmuel Ilovici și Delia-Marina Ionescu sunt la rândul lor asociați și/sau administratori la mai multe firme cu profil medical din România.

 

Sorin-Shmuel Ilovici este asociat, administrator și director general și al firmei Med.Telesystems, intrată în decembrie 2017 în insolvență. Jumătate din acțiuni sunt deținute de Virgil Călina, proprietar alături de soția sa a hotelului Ramada Nord din București. Cei doi dețin compania Da Silva cu afaceri în imobiliare, construcții, turism, distribuție de produse alimentare și băuturi. Familia Călina ar fi și nașii de cununie ai lui Ilie Năstase, susține presa mondenă.

 

Med.Telesystems SRL a derulat, în perioada 2010-2015, mai multe proiecte de telemedicină finanțate cu fonduri UE nerambursabile (cumulat, bani europeni și de la bugetul național, peste 4,3 milioane lei, care au constat în monitorizarea continuă, la distanță, a persoanelor cu boli cardiovasculare, în vederea reducerii ratei de respitalizare și a ameliorării calității vieții pacienților.

 

Cine este Herman Berkovits, noul consilier al lui Dăncilă

 

Medicul Herman Berkovits s-a născut în 1947 la Târgu Lăpuș și a urmat cursurile Institutului de Medicină din Cluj-Napoca. El a emigrat în Israel în anii ’70. Din 1985 conduce o clinică privată în Ierusalim. Este medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu. În 2008, a candidat din partea PDL pentru un fotoliu de deputat în colegiul pentru diaspora Orientul Mijlociu-Africa. Potrivit propriilor sale declarații, de-a lungul anilor a intermediat de mai multe ori întâlniri ale unor politicieni români (PSD-PDL) cu premierul israelian.

 

”Mircea Geoană, Adriean Videanu, Adrian Năstase, Theodor Baconski, Sorin  Oprescu, dar și doi importanți miniștri ai României au fost primiți de domnul prim ministru Netanyahu în urma unor discuții purtate și cu mine”, declara Berkovits în 2016, pentru Libertatea.

 

În 2015, el a facilitat un ajutor din partea unei firme medicale israeliene pentru victime tragediei de la clubul Colectiv.  Berkovits a fost numit recent consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, funcție neremunerată. El deține și calitatea de consul onorific al României în Israel și a declarat, pentru Adevărul, că susține ideea de relocare a ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

 În același interviu, Berkovits a mai spus că este prieten cu primarul general al Capitalei Gabriela Firea și că a ajutat-o să se întâlnească cu mai mulți oficiali de prim rang în cadrul vizitei acesteia în Israel din 2016.

 

Medicul Herman Berkovits a primit în 2017, la inițiativa Gabrielei Firea, titlul de cetatean de onoare al Municipiului București, scrie Cursdeguvernare.ro

 

”Activitatea intensa a medicului Herman Berkovits, medic specialist pediatru, in sustinerea proiectelor de informare, asistenta si sprijinire a pacientilor, implicarea si devotamentul de care da dovada in meseria pe care a ales sa o slujeasca – il recomanda pentru acordarea acestei distinctii. Recunoasterea internationala este insusi faptul ca detine in mod oficial functia de medic personal al primului-ministru israelian Benjamin Netanyahu”, spunea atunci Gabriela Firea.

 

De asemenea, el a primit Cheia Capitalei, în 2014, de la fostul primar general Sorin Oprescu, condamnat pentru luare de mită.

 

Reamintim că Liviu Dragnea, Gabriela Firea și PSD au angajat pentru consultanța specialiști israelieni în campania electorală din 2016, iar liderul social-democraților a efectuat mai multe vizite în această țară.

 

O altă companie israeliană, Black Cube, condusă de foști ofițeri Mosad a fost implicată în scandalul spionării șefei DNA Laura Codruța Kovesi și membri ai familiei acesteia.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22