Noul lider M10: USB vrea sa ne preia filialele.Nu e sanatos sa asteptam sa schimbe DNA tot

Vlad Toma | 05.07.2016

Ioana Constantin, noul lider al M10, a declarat recent, intr-un interviu pentru ziare.com, ca ar trebui inceputa o munca de constructie a Romaniei care sa nu se bazeze doar pe activitatea DNA, deoarece nu este bine ca oamenii sa astepte ca DNA sa schimbe totul.

Pe aceeași temă

 

"Nu e sanatos pentru noi ca popor sa asteptam sa schimbe DNA tot... Din pacate, tinerii politicieni din partidele vechi sunt crescuti dupa chipul si asemanarea liderilor lor. Iar, daca DNA face totul, s-ar putea ca peste cativa ani sa nu mai avem politicieni. De aceea, este bine ca apar tineri care se implica in politica si care trebuie sa convinga oamenii sa ii voteze," a spus Constantin, in interviul dat ziare.com

 

Constantin considera ca e trebuie inceput cu reformarea sistemului de sanatate si educatie: "Acestea sunt prioritatile. Educatia e baza oricarei societati. Tot incerc sa gasesc date publice despre tot felul de aspecte, de exemplu, rata abandonului scolar. Nu exista, nici macar nu stim multe dintre lucrurile care se intampla in tara asta..."
 

Ioana Constantin a afirmat ca liderul USB, Nicusor Dan, ar fi refuzat o alianta cu M10 inainte de alegerile locale, "din egoism", iar acum intentioneaza sa preia filiale intregi ale partidului fondat de Monica Macovei: "USB este un partid local, a obtinut un scor bun, dar pe o prezenta de numai 30%, in conditiile in care alte partide s-au jucat cu candidatii pana sa prezinte unul relevant... Pe de-o parte, a vrut sa arate ca poate ajunge singur acolo, dar e si un soi de egoism: toata lumea trebuie sa se dea la o parte sa ma sustina sa fiu eu singurul candidat... 

 

Pentru parlamentare, am constatat ca USR este foarte interesat de filialele M10... (Vrea) sa le preia, cu totul sau oameni din ele. Ar trebui sa inceteze aceasta practica. Un partid nou, care pretinde ca nu are metehnele celor vechi, nu poate fi construit astfel. Nu e o constructie sanatoasa si nici nu ne putem aseza la masa stiind ca tu vrei sa imi preiei filialele. Nicusor Dan si partidul lui nu inteleg ca oamenii care au venit in M10 si care au muncit sa construiasca M10 nu renunta si nu pleaca, ci vor sa continue constructia partidului..." a spus Constantin, in interviul citat.
 

Cititi interviul integral pe ziare.com

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22