Noul premier moldovean suspenda sefii de la vami, fisc si politia economica

Vlad Toma | 28.01.2016

Pavel Filip, premierul Republicii Moldova, a acuzat abuzurile uriaşe legate de controalele la vămi şi a solicitat ministrului Finantelor de la Chisinau suspendarea din functie a sefilor de la Serviciul Vamal, SFPS si Politia Economica, transmite Agora.md.

Pe aceeași temă

 

"Controalele se desfasoara cu abuzuri uriase, uneori se desfasoara de 3-4 ori pe saptamana", a acuzat Filip, citat de Agora.md

 

Acesta a precizat ca investitorii se informeaza inainte si renunta sa vina din cauza acestei situatii. "Avem informatii ca se plateste mita in proportii enorme, lucru care poate fi confirmat de orice agent economic. Vreau sa solicit organelor de drept sa investigheze cazurile. Solicit suspendarea din functie pe perioada anchetei a tuturor sefilor acestor institutii si a persoanelor vizate in ancheta", a declarat Filip.
 

Seful Executivului a acuzat controalele excesive asupra agentilor economici dar si intimidarile si luarea de mita. "Ma refer, in mod special, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, Serviciul Vamal, dar si la Politia Economica", a precizat acesta, potrivit unui comunicat al Guvernului.
 

In acest context, Pavel Filip a propus introducerea unui moratoriu, pentru o perioada de trei luni, la controalele organelor de stat, iar in aceasta perioada Guvernul va crea reguli clare care sa defineasca activitatea acestor institutii."Noi am promis de la bun inceput ca acest Guvern va incepe rapid sa repare nedreptatile impotriva cetatenilor. Nu vom inchide ochii atunci cand exista nereguli. Vreau sa facem ordine", a declarat Filip.

 

Premierul a solicitat de asemenea organelor de drept să urgenteze acţiunile de investigare şi urmărire penală în dosarele administrative în privinţa faptelor de corupţie în instituţiile menţionate, precum şi  suspendarea din funcţie, pe perioada anchetei, a conducerii Inspectoratului Fiscal, Serviciului Vamal și a Poliției Economice.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22