Noul șef al Corpului de Control al Guvernului a fost acuzat în trecut de „comportament neadecvat”

Laurentiu Gheorghe | 27.01.2020

Daniel Dragoș Tănăsoiu, numit șef al Corpului de de contrul al premierului, a fost acuzat de o angajată de „comportament neadecvat” în perioada când era secretar general al ANRE.

Pe aceeași temă

Daniel Dragoș Tănăsoiu îl va înlocui pe Constantin Robu, prin decizii semnate de premierul Orban și publicate luni în Monitorul Oficial. Constantin Robu fusese numit în funcție de premierul Dăncilă în 2018

Fost membru al Partidului Democrat, Daniel Dragoș Tănăsoiu a fost secretar general al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). În prezent, Dragoș Tănăsoiu este secretar general al PNL Sector 5, scrie HotNews.ro.

Ziarul Libertatea a dezvăluit în august 2017 că Tănăsoiu ar fi fost reclamant de o angajată a ANRE la Comisia de etică. Angajata ar fi fost logodnica lui Dan Plaveti, fost președinte al Autoritatății Naționale de Reglementare în domeniul Energiei în perioada 2010-2012.

Potrivit sursei citate, ANRE a confirmat existența incidentului, însă afirmă că este vorba de ”reclamarea unui comportament neadecvat” și că de la înființarea ANRE până în prezent nu au existat cazuri de ”hărțuire sexuală/abuz sexual/viol”.

ANRE nu spune dacă a luat măsuri. Pe de altă parte, instituția a refuzat să spună și dacă s-a dispus vreo măsură în acest caz și argumentează că raportul comisiei care a investigat incidentul nu este public.

”Aspectele menţionate la punctele 1 şi 2 din solicitarea dumneavoastră au vizat reclamarea unui comportament neadecvat, care a făcut obiectul unei cercetări în cadrul Comisiei de etică, înfiinţată prin decizie a preşedintelului ANRE. Rezultatele cercetării au fost concretizate într-un raport, care a fost întocmit conform prevederilor art. 49 din Codul de conduită etică şi profesională a personalului şi membrilor Comitetului de reglementare din Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Concluziile Comisiei de etică asupra aspectelor sesizate nu au caracterul unor informaţii de interes public”, potrivit ANRE.

Până să fie numit secretar general la ANRE în 2012, Daniel Dragoș Tănăsoiu a fost director adjunct al Direcției Inspecție și Control General din cadrul primăriei Capitalei. În ianuarie 2008 a fost numit cu caracter temporar de fostul premier de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, în funcția de secretar general al Ministerului Transporturilor, până la data încetării suspendării din funcţie a titularului.

Potrivit declarației de avere pe 2018, soția sa este angajată a Companiei Naționale Aeroporturi București. În calitate de secretar general al ANRE, Daniel Dragoș Tănăsoiu a încasat un venit de 230.213 RON anual, adică aproape 20.000 de lei lunar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22