Întâlnire de taină a liderilor PSD în Deltă.Dragnea, cel mai potrivit premier, spune Firea

E.b. | 22.09.2016

Liderii PSD se reunesc joi în şedinţa Consiliului Executiv Naţional (CExN), care va avea loc la Puflene Resort din Murighiol, un complex turistic exclusivst afalt în Delata Dunării, pentru a lua decizii referitoare la campania electorală, Acolo se va discuta şi derogarea de la codul de etică pentru Ponta.

Pe aceeași temă

 

     

Gabriela Firea, vicepreşedintele PSD, a declarat, azi, înaintea şedinţei CExN de la Murighiol, că cea mai potrivită persoană pentru a prelua funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare ar fi liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

''Cel mai potrivit om pentru a prelua această poziţie importantă, de prim-ministru, este preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea. Este punctul meu de vedere, nu am avut încă o dezbatere într-un for superior al partidului pe acest subiect, dar cred că îmi pot permite să am şi eu o opinie'', a declarat Firea,  conform Mediafax, după ce recent şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a avut o poziţie similară.
 

Social-democraţii au plecat încă de miercuri spre Puflene Resort din Murighiol, judeţul Tulcea, acolo unde joi, la ora 11:00, va avea loc şedinţa CExN, structură ce-i reuneşte pe liderii centrali şi judeţeni ai partidului, dar şi pe parlamentarii cu funcţii de conducere în Camera Deputaţilor şi Senat.

 

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din această iarnă va fi subiectul principal al dezbaterilor din Deltă. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va fi analizat stadiul pregătirii fiecărei organizaţii pentru campanie, candidaturile depuse şi aprobate până acum în judeţe şi va fi dezbătut un plan al acţiunilor electorale pentru perioada următoare, transmite Mediafax.

 

În ceea ce priveşte candidaturile, organizaţiile judeţene ale PSD au avut termen până la jumătatea lunii septembrie să vină cu propunerile de liste, după directivele trasate la începutul verii de Liviu Dragnea: mai mulţi tineri, mai mulţi oameni noi, care să fie ”profesionişti” şi ”să vină la serviciu”.

 

Pentru prima dată în ultimii 16 ani, social-democraţii vor merge singuri în aceste alegeri parlamentare, urmând să facă o eventuală alianţă post-electorală în cazul în care vor intra la guvernare. ”Decizia a fost luată să mergem singuri în aceste alegeri, aşa cum au dorit toţi membrii de partid, aşa cum mi-am dorit şi eu. Dar, în acelaşi timp, am şi evaluat împreună cu alte partide şi am exploatat această posibilitate şi concluzia şi a mea şi a lor este că cea mai bună variantă este să facem alianţă după alegeri, o alianţă de guvernare", a declarat Liviu Dragnea.

 

De asemenea, liderii PSD vor trasa la şedinţa din Deltă şi principalele direcţii ale programului de guvernare, un program care va fi axat, potrivit lui Liviu Dragnea, pe protejarea capitalului românesc. "Va fi un program de guvernare care va avea şi buget pentru implementare şi va prevedea un deficit public de maxim 2% din PIB şi dezvoltarea unor capacităţi industriale de producţie de către stat. Avem instrumentul prin care se poate face acest lucru. Programul nostru de guvernare va fi structurat astfel încât să ajute capitalul românesc, firmele româneşti. Patronii români au ajuns să fie şi opresaţi şi agresaţi. De ce? Pentru că sunt români?", a declarat Dragnea în august.

 

Un rol important în redactarea programului de guvernare al PSD îi va reveni lui Victor Ponta, care se va ocupa de partea de partea de finanţe publice a documentului. ”Liviu mi-a cerut să mă ocup de ceva ce cred că mă şi pricep şi mi-a şi ieşit bine, şi anume banii românilor. Cunosc foarte bine şi ce înseamnă FMI, Comisie Europeană, Bancă Mondială, deficit şi aşa mai departe”, a declarat Ponta după întâlnirea de împăcare cu Dragnea din 12 septembrie.

 

Un subiect aparte al CexN-ului PSD de la Puflene îl va constitui chiar Victor Ponta. După ce a fost pus sub control judiciar de DNA în dosarul în care este urmărit penal pentru folosirea influenţei şi spălare de bani, Ponta a intrat sub incidenţa codului etic al PSD. Documentul, adoptat la congresul din 2015 odată cu alegerea lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al PSD, prevede că membrii de partid puşi sub control judiciar nu pot candida în alegeri. Dragnea i-a promis însă lui Ponta că va primi o derogare. ”Totuşi Victor Ponta este un caz special din punctul meu de vedere. Victor Ponta trebuie să fie pe listele PSD pentru Parlament. Asta va decide însă CExN, eu nu sunt dictator şi se va discuta în partid foarte democratic“, declara Dragnea la începului lunii septembrie.

 

Social-democraţii s-au retras în Deltă, la acelaşi resort de lux, şi în 2012 înainte de alegerile parlamentare, când alături de ei au fost şi liberalii cu care împreună formau atunci USL, conform Mediafax

 

"Puflene Resort" este un complex turistic exclusivst, aflat în Murighiol, un spaţiu destinat, aşa cum se autoprezintă, "celor care doresc o evadare din cotidian şi apreciază îmbinarea dintre frumuseţea naturii, confort la cele mai înalte standarde şi servicii de înaltă ţinută profesională". O noapte de cazare la Puflene costă de la 320 de lei în sus. Camerele complexului sunt prevăzute cu tot confortul - aer condiţionat, cabină sau cadă de duş, terasă, Tv, internet, minibar, seif. Totodată, social-democraţii se vor putea bucura de toate facilităţile oferite de resort, cum ar fi piscină interioară, jacuzzi, saună, sală de fitness, salon de înfrumuseţare. Ei vor putea să înoate şi în piscina exterioară sau să joace biliard, tenis de câmp sau de masă, precum şi să facă excursii pe canalele Dunării cu bărcile sau cu hidrobicicletele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22