Întâlnire Dăncilă cu ambasadorul Germaniei, în ziua prezentării raportului privind DNA

Fara Autor | 22.02.2018

Premierul Viorica Dăncilă va avea joi o întrevedere cu Cord Meier-Klodt, ambasadorul celui mai important stat din Uniunea Europeană, Germania, cu doar două ore înainte de prezentarea publică a raportului ministrului Justiției privind situația DNA.

Pe aceeași temă

 

Întâlnirea de la Palatul Victoriei este ultima dintr-o serie de contacte diplomatice cu oficiali europeni și reprezentanți ai unor state care și-au manifestat despre independența justiției și evoluția statului de drept în România, scrie Ziare.com.

 

Premierul român s-a întors miercuri de la Bruxelles, unde timp de două zile a avut întâlniri la cel mai înalt nivel cu oficialii Uniunii Europene: președintele Parlamentului European, al Consiliului Europei și cel al Comisiei Europene. În cadrul acestor discuții, unul dintre subiectele dezbătute a fost tocmai necesitatea continuării acțiunilor anti-corupție din țară.

 

Luni, Viorica Dăncilă a discutat cu ambasadorul Italiei la București, Marco Giungi. De asemenea, săptămâna trecută, după întrevederea avută cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, oficialul american a dezvăluit că unul dintre subiecte l-a constituit apărarea independenței justiției.

 

Trebuie subliniată și discuțiile pe care Viorica Dăncilă le-a purtat la Cotroceni împreună cu președintele PSD Liviu Dragnea cu președintele Klaus Ioahannis.

 

Acest maraton diplomatic al premierului Dăncilă survine pe fondul scandalului provocat de familia Cosma, care acuză DNA Ploiești că „a fabricat probe” în dosarele înainte instanțelor de judecată.

 

Prezentarea raportului, finalizat încă din luna octombrie a anului trecut, a fost îndelung amânată de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, în timp ce lideri importanți ai PSD îi cer acestuia în mod public să ceară demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22