Întâlnire între președintele Klaus Iohannis și Principesa Margareta, la Cotroceni

Iulian Popescu | 16.03.2016

Principesa Margareta, custodele Coroanei române, s-a întâlnit miercuri la Palatul Cotroceni cu preşedintele, Klaus Iohannis, cei doi discutând despre starea de sănătate a regelui Mihai I.

Pe aceeași temă

 

Cei doi au discutat despre colaborarea Casei Regale cu autorităţile statului şi despre activitatea publică a Coroanei, în ţară şi în străinătate, potrivit ȘtiriTVR.ro. 

 

Preşedintele a transmis încă o dată urări de sănătate Majestăţii Sale Regelui, care a fost externat marţi de la clinica din Lausanne, unde a stat 17 zile.

 

Acum, regele Mihai este la reşedinţa privată din Elveţia, într-o stare stabilă, sub supravegherea medicilor.

 

La începutul lunii, Casa Regală anunța retragerea Regelui din viața publică, în urma unui diagnostic dur: carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică. 

 

În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continuie menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, se arată în mesajul transmis de Regele Mihai.

 

Consiliul Regal a fost reînfiinţat de  Regele Mihai I al României, printr-un Decret semnat la 1 octombrie 2010 în Aubonne, Elveţia, cu scopul de a fi un corp consultativ, care să ajute, “prin sfaturile şi rezoluţiile lui, Şeful Familiei Regale în deciziile sale curente sau de importanţă istorică, juridică, economico-financiară, politică şi dinastică”. El este succesorul comitetelor politice şi consultative înfiinţate de Majestatea Sa în cursul exilului şi după anul 1989, transmite Casa Regală.

 

Membrii Consiliului Regal sunt Alteța Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României, Alteța Sa Regală Principele Radu al României, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei, domnulAndrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, maestrul Adrian Vasiliu, dr. Jonathan Eyal, domnul Guy Pochelon, domnul Anders Lindberg și dr. Anneli Ute Gabanyi. Secretarul Consiliului este, de la reînfiinţare, domnul avocat dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat onorific al Familiei Regale a României.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22