Întreaga filială ALDE Vâlcea (tineret) a demisionat în bloc din cauza promovării traseiştilor

E.b. | 18.11.2016

Daniel Cîmpeanu, preşedintele organizaţiei de tineret a ALDE din Vâlcea, anunţă că întreaga filială a demisionat din partid şi se va alătura PNL, acuzând conducerea locală a formaţiunii că nu îi sprijină pe tineri, iar listele lor pentru parlamentare sunt formate din "traseişti", în timp ce liberalii au oameni pregătiţi.

Pe aceeași temă


 
 

"Decizia plecării dintr-un partid – mai ales unul la construcţia căruia ai contribuit - nu e niciodată simplă. Niciunul dintre noi, tinerii din organizaţia Vâlcea, nu şi-ar fi dorit să fie nevoit să părăsească ALDE, un partid de care ne leagă eforturi personale şi sute de ore de muncă voluntară, precum şi unele bucurii. Cu toate acestea, am întregul sprijin al organizaţiei pe are o conduc atunci când afirm că demisia noastră, în bloc, este consecinţa directă a dezinteresului pe care conducerea partidului l-a manifestat faţă de tineri", transmite preşedintele filialei de tineret ALDE, Daniel Cîmpeanu, conform News.ro.


El acuză că tinerii nu au niciun cuvânt de spus în organizaţie, iar proiectele lor nu au fost folosite de către liderii judeţeni, în condiţiile în care singurii tineri care contează "sunt cei aflaţi în prag de pensie sau deja pensionari".


"Acesteasunt motivele pentru care, împreună cu toţi colegii mei din organizaţia de tineret ALDE Vâlcea, am luat decizia de a părăsi acest partid. Ca o previziun epersonală, am convingerea că, în viitorul apropiat, singurii tineri rămaşi în ALDE vor fi cei care, prin diferite legături mai puţin ştiute, sunt conectaţi direct la preşedintele filialei vâlcene", mai spune el.


Cîmpeanu precizează că întreaga filială va merge la PNL, pentru că listele de parlamentari ALDE "abundă de traseişti".


"Pentru orice om cu principii şi logică, modul în care PNL a decis să promoveze nu doar tineri, dar şi reputaţi specialişti care nu au mai făcut politică anterior, e mai mult decât relevant. Mulţi tineri bine pregătiţi, mulţi profesionişti dinmediul academic sau din societatea civilă şi, foarte important, niciun om cu probleme penale, aceasta este descrierea corectă a listelor PNL, complet diferite de oferta electorală a ALDE", conchide fostul lider TLDE Vâlcea.


În luna octombrie, vicepreşedintele Tineretului ALDE Elena Alecu şi Andrei Timiş, membru în conducerea TLDE, şi-au anunţat demisiile din partid, acuzându-l pe Călin Popescu Tăriceanu că promovează ”politicieni penali”. Ei susţin că vorbesc în numele tinerilor din mai multe organizaţii ale partidului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22