Numărul parlamentarilor care părăsesc grupul PNL crește în fiecare zi

Redactia | 28.10.2021

Mai mulți şi-au anunţat până în prezent demisiile din grupurile parlamentare ale PNL, aceştia urmând să fie neafiliaţi, la fel ca Ludovic Orban.

Pe aceeași temă

Alexandru Kocsis şi Iosif Florean au fost primii aleşi care se alătură fostului preşedinte al liberalilor.

Ulterior, fostul ministru Ion Grindă a publicat un mesaj prin care punctează faptul că se desparte şi el de colegii din grupul parlamentar de la Cameră.

Primul parlamentar care a ales să-l urmeze pe Ludovic Orban este deputatul Alexandru Kocsis.

„De astăzi, 27 octombrie, mă retrag din Grupul PNL. Voi acţiona cel puţin temporar ca deputat neafiliat. Nu voi mai valida orgoliile unor copii bătrâni, Florin Cîţu şi Klaus Iohannis”, a afirmat Kocsis, un colaborator apropiat al lui Ludovic Orban. De asemenea, de la Senat şi-a dat demisia Iosif Florean.

„Doresc să vă informez că astăzi mi-am depus demisia din grupul parlamentar PNL, rămânând senator neafiliat. Motivul este atitudinea majorităţii colegilor mei, care prin obedienţă faţă de preşedintele Iohannis au girat dezastrul sanitar, cel economic şi criza politică. Nu am nicio şansă să îmi onorez angajamentele pe care le-am luat în faţa electoratului. Domnul preşedinte Iohannis l-a sprijinit mult prea mult, nejustificat pe domnul Cîţu. Această atitudine a dus la destrămarea coaliţiei şi la căderea Guvernului. Până şi parteneriatul Iohannis-Cîţu s-a încheiat la doar trei săptămâni după congres”, a afirmat Florean.

Ludovic Orban a anunţat că se desparte de grupul parlamentar al PNL pentru o perioadă, dar nu exclude şi o demisie din partid, dacă formaţiunea va continuă să meargă spre PSD şi dacă nu va încheia colaborarea cu Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22