Numirea noului ambasador al SUA în România, amânată pentru septembrie de către Senatul SUA

Laurentiu Gheorghe | 16.08.2019

Adrian Zuckerman, nominalizat de Donald Trump pentru postul de ambasador al SUA la București nu a primit aprobarea Comisiei de Politică a Senatului, pe fondul unei acuzații mai vechi de hărțuire sexuală.

Pe aceeași temă

Senatorul democrat Bob Menendez din Comisia de Politică Externă a Senatului a anunțat că s-a decis amânarea numirii lui Adrian Zuckerman, împreună cu încă o persoană, la posturile nominalizate de președintele Trump iar alți 13 ambasdori propuși de Casa Albă au primit aprobarea în Comisie.

Totodată, Menendez a comunicat că au fost cerute Casei Albe verificări suplimentare în cazul lui Zuckerman, prin intermediul Diplomatic Security, serviciu de informații al Departamentului de Stat.

Cercetarea suplimentară a celui nominalizat pentru postul de ambasador al SUA în România se bazează pe acuzația de hărțuire sexuală adusă în 2008 de către secretara sa, Jamie Ferrauila, de la firma de avocatură Lowenstein Sandler, unde el era partener, scria publicația Rawstory.com, citată de G4Media.ro.

Potrivit publicației citate, Ferrauiola l-a acuzat pe Zuckerman că a obligat-o să se uite la fotografii cu femei dezbrăcate și că îi cerea detalii despre viața personală și sfaturi pentru întâlniri amoroase. De asemenea, printre acuzațiile secretarei s-au numărat ”numeroasele gesturi cu tentă sexuală” făcute de Zuckerman la adresa femeilor de la firma de avocatură, avansurile agresive la adresa sa și faptul că le-a spus celor din birou că ea este însărcinată cu copilul lui.

Rawstory.com citează la rândul ei publicația Law Journal potrivit căreia un avocat „familiar cu procesul de nominalizare a ambasadorilor de către administrația Trump” a declarat că la Casa Albă, cel mai probabil, se știa despre procesul de hărțuire sexuală în care a fost implicat Adrian Zuckerman. Procesul, mai notează publicația americană, a fost închis un an mai târziu după ce fosta secretară a primit o sumă confidențială pentru a-și retrage plângerea.

Persoanele nominalizate pentru anumite posturi pentru care este nevoie de confirmarea Senatului sunt supuse unui dublu proces de verificare, care include o analiză etică și o investigare aprofundată a trecutului candidatului. Potrivit avocatului citat de Law journal, „acuzațiile de hărțuire sexuală pot duce la descalificarea lui Zuckerman din procesul de nominalizare, dar aceste acuzații care i-au fost aduse nu au putut fi dovedite”.

****

Pe 25 iulie 2018, președintele american Donald Trump l-a nominalizat pe avocatul Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador în România, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Adrian Zuckerman a emigrat din România împreună cu familia la vârsta de 10 ani, arată comunicatul Administrației Trump și vorbește fluent limba română.

Zuckerman este specialist în tranzacţii imobiliare şi partener în biroul din New York al firmei de avocatură Seyfarth Shaw. El îl va înlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm, dacă va trece de votul Congresului SUA.

Zuckerman a absolvit New York Law School (1983) şi Massachusetts Institute of Technology (1979).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22