Numirea procurorului-șef european se amână până după alegerile europarlamentare din 26 mai

Laurentiu Gheorghe | 12.04.2019

Runda de negocieri de vineri între Parlamentul European și Consiliul UE pentru numirea procurorului-șef european a fost anulată, cel mai probabil procedura urmând să se reia după alegerile europarlamentare

Pe aceeași temă

Precedenta rundă de negocieri între delegațiile Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene pentru numirea viitorului procuror-șef al Parchetului European a avut loc în 4 aprilie, fără a se ajunge la un rezultat.

Atunci, negociatorul Consiliului a subliniat că Consiliul UE a acordat „un sprijin puternic” francezului Bohnert pentru șefia Parchetului UE.

Echipa de negociere a Parlamentului European pentru desemnarea unui procuror-sef european i-a trimis presedintelui Antonio Tajani un document, în care amintește de campania dusă de autoritățile române împotriva candidatului Laura Codruta Kovesi si precizeaza condițiile în care se reiau discuțiile cu Consiliul UE.

In documentul citat de Ziare.com, echipa de negociere a Parlamentului European își reafirmă, inca odată, susținerea pentru Laura Codruta Kovesi.

„In lumina ultimelor evenimente din Romania, unde candidatul Parlamentului European a fost plasat sub control judiciar si atacat din punct de vedere profesional si moral, echipa PE a insistat ca discutiile nu pot continua ca si cum toate acestea nu s-ar fi intamplat.

Echipa de negociere a Consiliului a admis ca e la curent cu aceasta situatie din Romania, dar sustine ca procesul alegerii unui candidat trebuie sa fie independent de evenimentele curente", scriu cei trei europarlamentari din comisia de negociere a PE.

Din partea Consiliului UE (în formatul COREPER) negociatori sunt ambasadoarea Finlandei, Marja Rislakki, ambasadorul Croației, Mato Škrabalo, și ambasadorul Portugaliei, Nuno Brito.

Din partea Parlamentului European, negociatori sunt: Claude Moraes (preşedintele Comisiei LIBE, grupul S&D, britanic), Ingeborg Grassle (preşedinta Comisiei CONT, grupul PPE, germană) şi Judith Sargentini (vicepreşedinta Comisiei LIBE, grupul Verzilor, olandeză).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22