Numărul doi în MTS: să le-arătăm străinilor că ne mândrim, să punem centenarul pe ”tricoaie”

Dora Vulcan | 02.08.2018

Nu e zi în care fericitul guvern Dăncilă să nu comită măcar o gafă. Unele cu consecințe extrem de grave, altele aiuritor de agramate. După cele de ieri, ale miniștrilor Apărării și Tineretului și Sportului, a venit rândul adjunctului Ioanei Bran, secretarul de stat în MTS, Cosmin Butuza.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Gafa a fost făcută într-o conferință de presă ținută la Federația de Șah și remarcată de jurnaliștii de la Pressone.ro, care au postat clipul pe pagina oficială de YouTube.

 

„Avem 100 de ani de la Marea Unire și cred că trebuie să ne mândrim cu acest lucru, să arătăm și străinilor că suntem români, că ne mândrim cu Centenarul. Să punem Centenarul pe tricoaiele (sic!) noastre, pe afișele noastre, pe tot ceea ce înseamnă!”, este propunerea inedită făcută de Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului. 

 

E drept că secretarul de stat a ezitat înainte de emiterea termenul ”tricoaie” și a părut că mototolește cu neglijență pluralul său, semn evident de nesiguranță în stăpânirea unui termen de minimă complexitate și care, cel mai probabil, nu pune probleme lexicale nici măcar unui copil de grădiniță. 

 

 

 

 

Gafa survine celei făcute în urmă cu o zi de șefa lui, titulara de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, care a avut o reacţie scandaloasă atunci când a fost întrebată despre diurna ridicol de mică a sportivilor.

 

Bran a fost întrebată dacă ştie despre faptul că un membru al lotului de kaiac-canoe are o diurnă zilnică pentru hrană de doar 25 de lei.

 

Ministrul s-a abţinut cu greu să nu râdă, iar gestul său a fost observat imediat de jurnalist, care a insistat: "E o situaţie reală, doamna ministru, nu e o situaţie inventată".

 

"E o situaţie reală. Desigur că poate că nu reuşeşti să-ţi iei cea mai bună hrană de aceşti 25 de lei", a încercat Bran să se replieze, înainte de a adăuga: "Un oficial al statului român, în momentul în care pleacă într-o delegaţie, are diurnă 17 lei pe zi".

 

"Din cunoştinţele mele, un sportiv e îndrumat de un medic, de un nutriţionist, pentru a-şi face mesele astfel încât să aibă tot ce-i trebuie şi organismul să nu aibă anumite lipsuri din punct de vedere al caloriilor de care are nevoie. Eu nu spun că e o situaţie uşoară, spun că sportivii trebuie să aibă o dietă în funcţie de ce le-a spus medicul sau antrenorul. Din cunoştinţele mele, trebuie să se menţină la o anumită greutate, nu au voie să oscileze, pentru că riscă să dezechilibreze şi modul în care s-au obişnuit pe partea de antrenament. Alte întrebări, vă rog!", a încheiat Ioana Bran, citată de digisport.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22