Învestirea Guvernului în cursul săptămânii, incertă. Programul noului Parlament

E.b. | 27.12.2016

Conducerile Senatului şi Camerei Deputaţilor se întrunesc, marţi, de la orele 13, respectiv 14, pentru a hotărî programul Parlamentului pentru această săptămână. Deocamdată este incertă organizarea unei şedinţei comune în care să fie datul votul de învestitură pentru noul Guvern.

Pe aceeași temă

  

 

Birourile Permanente ale celor două Camere vor avea şedinţe separate, marţi, la prânz pentru a decide programul Parlamentului, fără a şti dacă va fi nevoie de convocarea unei şedinţe de plen comune pentru votul pentru instalarea noului Guvern, transmite News.ro.

 

Amânarea până după Crăciun de către preşedintele Klaus Iohannis a desemnării candidatului la postul de prim-ministre face improbabilă, dar nu imposibilă, învestirea noului Guvern.


Teoretic este încă posibilă instalarea noului Executiv dacă preşedintele Iohannis acceptă propunerea făcută de către PSD şi ALDE pentru postul de premier, anume Sevil Shhaideh. Potrivit Constituţiei, după desemnare, candidatul la postul de prim-ministru are la dispoziţie 10 zile pentru a-şi face echipa guvernamentală şi a cere votul de încredere al Parlamentului

 

********

 

Dacă Iohannis face anunţul marţi, iar Shhaideh îşi anunţă imediat echipa guvernamentală, Birourile Permanente reunite ar avea timp să stabilească data audierii candidaţilor la posturile de miniştri în comisii şi a votului în plenul reunit pentru joi sau vineri. Un program accelerat al instalării Executivului depinde însă de decizia lui Klaus Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22