O explicaţie precum o scuză pentru toate crizele din PSD: Greşeală de comunicare

E.b. | 16.10.2017

PSD pare a fi un partid care o comunicare extrem de prostă. A recunoscut-o în mai multe rânduri chiar Liviu Dragnea, liderul PSD. Toate crizele din interiorul partidului sau afirmaţiile controversate ale unor miniştri au primit în final o singură explicaţie: a fost o greşeală de comunicare.

Pe aceeași temă

  


În cursul acestui an, liderii PSD, dar şi cei ai coaliţiei s-au întâlnit de multe ori pentru a remedia această problemă.Greşeala de comunicare a devenit scuza perfectă la finalul oricărui scandal sau conflict care a fost în PSD sau în Guvern, arată Digi24.


Comunicarea nu este o joacă, nu este un moft. O comunicare constant proastă, făcută alandala, induce un sentiment de neîncredere în rândul populaţiei, care este esenţial pentru stabilitatea Guvernului”, spsunea Liviu Dragnea, pe 20 septembrie.


Dar chiar şi liderul PSD s-a lovit de această problemă. A recunoscut-o după conflictul pe care l-a avut cu premierul Mihai Tudose.

 

Am comunicat prost unul cu altul”, a spus liderul PSD.


Au fost tensiuni acumulate şi din cauza lipsei de dialog”, a adăugat imediat premierul Mihai Tudose.


 

La fel, la căderea Guvernului Grindeanu

 

PSD a invocat proasta comunicare la căderea Guvernului Grindeanu.

 

Majoritatea miniştrilor veneau şi la mine şi la partid plângându-se de faptul că nu reuşesc să aibă o comunicare corectă, normală cu primul-ministru”, susținea Dragnea în luna iunie.

 

Iar situaţia s-a repetat la indigo de mai multe ori. Printre cei acuzaţi de o comunicare slabă s-au numărat miniştrii Viorel Ştefan, Adrian Ţuţuianu, Ionuţ Mişa, Lia Olguţa Vasilescu şi Răzvan Cuc.

 

Chiar dacă domnul Viorel Ştefan este un ministru bun şi chiar este bun este dezastru la comunicare”, afirma președintele PSD în luna mai.

 

Am pierdut un ministru bun, un ministru foarte bun, care se pare că a fost victima unei greşeli de comunicare”, susținea Dragnea în luna septembrie, despre Adrian Țuțuianu.

 

Am înţeles că neavând obişnuinţa să vorbească cu atât de mulţi oameni ca dumneavoastră care pun întrebări în acelaşi timp o fi răspuns la altă întrebare”, îl scuza Dragnea și pe Ionuț Mișa.

 

Sunt buni miniştri, au un act bun de guvernare, numai că ei comunică doar efectele, uitând să comunice înainte ceea ce a determinat înainte acea măsură”, susținea Dragnea despre Lia Olguța Vasilescu.

 

Sunt lucruri pe care le-a făcut, dar pe care nu le-a comunicat, din păcate”, afirma și despre Răzvan Cuc.


 

„Este o comunicare haotică”

 

Nici la nivelul teritoriului situaţia din PSD nu se prezintă mai bine.


Este o comunicare haotică la nivel judeţean”, afirma Dragnea, în august, la Mamaia.

 

Au existat mai multe întâlniri la vârful PSD şi al Coaliţiei, după care s-a promis că problema comunicării a fost rezolvată. De fiecare dată însă a izbucnit o nouă problemă.

 

Am discutat de asemenea despre organizarea comunicării interne în partid, precum şi comunicarea externă atât la nivel naţional, cât şi la nivel fiecărui judeţ, precum şi comunicarea online”, mai declara atunc președintele PSD.

 

Concluzia a fost trasă tot de Liviu Dragnea: „Cei care comunică foarte prost sunt cei vinovaţi.”

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22