O fetiță de patru luni, bolnavă de rujeolă, a murit la spitalul din Craiova

E.b. | 26.05.2017

O fetiță de patru luni bolnavă de rujeolă a murit joi la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, unde fusese transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș".

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ștefan Popescu, fetița provenea din mediul rural și a contactat boala de la mama sa minoră, care era nevaccinată.

 

"Fetița de patru luni provenea din mediul rural, dintr-o comunitate închisă, iar pe data de 10 mai a fost internată cu rujeolă, diagnosticată clinic, boală pe care a contactat-o de la mamă, care era nevaccinată. În cursul zilei de azi vom face o anchetă epidemiologică", a declarat pentru Ștefan Popescu. conform Agerpres.

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova a declarat că fetița a decedat în urma unor complicații respiratorii.

 

"Este vorba de un sugar de patru luni cu rujeolă confirmată, cu evoluție nefavorabilă, a făcut complicații respiratorii și în cursul zilei de ieri a decedat. Se pare că sugarul a luat rujeola de la mama sa de 17 ani", a declarat dr. Geormăneanu.

 

Acesta este cel de-al șaselea deces înregistrat în Dolj de la începutul epidemiei de rujeolă și al 27-lea la nivel național. Potrivit medicilor, în ultima lună a scăzut numărul cazurilor de rujeolă în județ

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22