O fostă consilieră a lui Gabriel Oprea numită de Firea președintele CA al Spitalului Filantropia

Laurentiu Gheorghe | 04.06.2019

Fosta consilieră a lui Gabriel Oprea și a lui Niculae Onțanu, Alexandra Dobre (26 de ani) a fost aleasă de Gabriela Firea să conducă Consiliul de Administrație al Spitalului Filantropia.

Pe aceeași temă

Fără nicio experiență în sistemul de sănătate, în CV figurând funcțiile de consilieră a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea și a fostului primar de la Sectorul 4, Niculae Onțanu, Alexandra Dobre (foto) a fost numită de primarul general al capitalei, Gabriela Firea, în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Filantropia, scrie Libertatea. Conform ziariștilor de la publicația citată, numirea ei i-a revoltat pe angajații spitalului.

Însă pentru fosta consilieră a lui Gabriel Oprea și Nicolae Oprea nu este singurul job oferit de Primărie și Consiliul General conduse de Gabi Firea. Tânăra care a împlinit 26 de ani mai este director general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București; membru în CA la Spitalul de Copii Gomoiu; membru în CA la Societatea Service Ciclop SA, firmă deținută de Consiliul General al Municipiului București.

De remarcat că de la 21 de ani, Alexandra Dobre a dat dovadă de o mare precocitate fiind numită de Niculae Onțanu director general al Centrului Cultural Nicolae Bălcescu, din subordinea Primăriei Sectorului 4 (2016-2018) și mai ocupat funcțiile de consilier personal pentru doi miniștri: Elisabeta Lipă (MTS, 2016) și Gabriel Oprea (MAI, 2014-2015).

Angajații Spitalului Filantropia au ieșit marți pe holuri, așteptând să discute cu directoarea tuturor spitalelor Primăriei, trimisă de urgență de Gabriela Firea la Filantropia ca să medieze conflictul, scriu jurnaliștii de la Libertatea. Personalul spitalului ar fi îngrozit de deficiențele în aprovizionarea cu materiale sanitare și medicamente, provocate, spun ei, de amatorismul conducerii.

Spitalul Filantropia din Capitală este cea mai mare și mai performantă maternitate din sudul țării, 5.200 de femei născând aici în anul 2018.

Articolul integral din Libertatea poate fi citit AICI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22