O noua cerere de reanalizare a dosarului de plagiat al lui Victor Ponta

T.d. | 19.03.2015

Pe aceeași temă

Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) cere redeschiderea dosarului de plagiat al premierului Ponta.

GRAUR sustine ca vine cu nou dovezi in acest caz si cere solutionarea cazului conform legii.

Profesorul universitar Dorin Isoc, presedintele GRAUR, a depus noi solicitari de redeschidere a cazului la Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii si Inovarii, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, potrivit Ziare.com.

GRAUR solicita reanalizarea plagiatului constatat de specialistii Universitatii Bucuresti in cazul tezei de doctorat elaborata de Victor Ponta cu tema "Curtea Penala Internationala", sustinuta in 2003, sub conducerea lui Adrian Nastase.

Documentele depuse de reprezentantii GRAUR in data de 23 ianuarie contin si patru fise ale suspiciunii de plagiat.

Lucrarile la care se face referire in documentele depuse sunt semnate de autorii Vasile Cretu (Drept international penal, Editura Societatii Tempus Romania, 1996), Dumitru Diaconu (Curtea Penala Internationala. Istorie si realitate, Editura All Back, 1999), Ion Diaconu (International Criminal Court - A new stage, Institutul Roman pentru Studii Internationale "Nicolae Titulescu", 2002) si, respectiv, Victor Duculescu (Cuvant inainte la lucrarea apartinand lui D. Diaconu, Curtea Penala Internationala. Istorie si realitate, Editura All Back, 1999), relateaza sursa citata.

"Va solicitam prin prezenta (...): a) sa constatati existenta faptei de plagiat in teza depusa si sustinuta de dl. Victor Ponta (...) d) sa procedati la sesizarea organelor abilitate in legatura cu fapta de fals prin depunerea unei teze plagiate cu scopul obtinerii unui titlu stiintific, e) sa dispuneti reconvocarea, la nivelul Universitatii din Bucuresti, a unei comisii de reanalizare a tezei de doctorat, de rang si competenta similara comisiei de analiza a tezei de doctorat prin care s-a decis sustinerea publica si acordarea titlului stiintific, comisie stiintifica care sa se pronunte asupra retragerii titlului stiintific acordat in conditii frauduloase", se arata in solicitare.

De asemenea, se cere anularea deciziei nr. 879/18 iulie 2012 prin care s-a respins constatarea plagiatului si emiterea unei noi decizii, de aceasta data corecte.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22