O nouă gafă la Tăriceanu: Virgulă între subiect și predicat pe bannerele electorale din București

Laurentiu Gheorghe | 27.08.2020

Candidatul ALDE pentru Primăria Capitalei, Călin Popescu Tăriceanu, s-a lansat în campanie cu un slogan scris greșit gramatical: „Bucureștiul, merită un prim ministru” se poate citi pe bannerele lui.

Pe aceeași temă

Candidatul ALDE pentru Primăria Capitalei Călin Popescu Tăriceanu s-a remarcat cu o nouă gafă de proporții, după ce, pe bannerele sale electorale, a apărut o greşeală gramaticală la scrierea sloganului. „Bucureştiul, merită un prim ministru!”, scrie pe bannerele din Capitală ale candidatului ALDE.

„E o fotografie nereuşită. Făcută în grabă, pe o trecere de pietoni, cu o maşină de poliţie claxonând iritat. Mesajul ei este că Bucureştiul merită un prim-ministru exact cât merită virgula de pe banner să stea între subiect şi predicat”, notează scriitorul Radu Paraschivescu, cel care a sesizat eroarea gramaticală.

Săptămâna trecută Tăriceanu s-a remarcat în faţa alegătorilor din Capitală printr-o altă gafă. Întrebat într-o emisiune de la Digi24 cât costă preţul unui bilet de autobuz în Bucureşti, acesta s-a încurcat. „Dacă vrem să descongestionăm Bucureştiul, una din ideile mele, care poată să pară populistă la prima vedere, este să mergem spre transportul public gratuit, pentru ca vom stimula oamenii să lase maşinile în parcare”, a explica Tăriceanu. La întrebarea moderatoarei emisiunii dacă are habar cât costă un bilet de autobuz, Tăriceanu, sigur pe el, a răspuns: „3 lei”. În realitatea prețul unui bilet de autobus este de 1,3 lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22