O noua inregistrare Stat Islamic. SUA condamna actul terorist

T.d. | 16.02.2015

Pe aceeași temă

SUA au reactionat la inregistrarea difuzata de gruparea terorista Stat Islamic, care prezinta decapitarea a 21 de barbati in Libia, despre care sustine ca sunt egipteni de confesiune crestina. Casa Alba a condamnat, duminica, “uciderea demna de dispret si lasa”.

"Aceasta ucidere a unor oameni nevinovati este doar cea mai recenta dintre numeroasele acte violente comise de teroristi afiliati IS impotriva locuitorilor regiunii, inclusiv uciderea a zeci de soldati egipteni in Sinai, care care nu face altceva decat sa determine comunitatea internationala sa se uneasca impotriva gruparii", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, potrivit Reuters, citata de Hotnews.

"Acest act atroce subliniaza inca o data nevoia urgenta a unei solutii politice a conflictului din Libia" a adaugat oficialul.

Gruparea Statul Islamic a difuzat duminica o inregistrare video care prezinta decapitarea a 21 de barbati dspre care spune ca sunt egipteni de confesiune crestina.

Informatia a fost confirmata de catre un purtator de cuvant al Bisericii Copte din Egipt.

Potrivit imaginilor postate pe Internet, barbati imbracati in combinezoane de culoare portocalie, similare celor purtate de ostaticii executati recent in Siria de catre SI, sunt aliniati pe o plaja cu mainile legate la spate, dupa care sunt decapitati. In ziua de 12 ianuarie, aripa libiana a gruparii extremiste sunnite a anuntat ca detine ostatici 21 de egipteni de confesiune crestina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22