O nouă ședință CEx al PSD, luni, pentru remanierea Executivului și stabilirea prezidențiabilului

Laurentiu Gheorghe | 12.07.2019

Liderul PSD, Viorica Dăncilă a anunțat că luni va avea loc o ședință CEx în care se va discuta remanierea Guvernului și cine sunt finaliștii pentru desemnarea candidatului la prezidențiale.

Pe aceeași temă

„In Comitetul Executiv pe care il vom avea luni vom avea mai multe subiecte pe ordinea de zi. Vom discuta si despre remaniere, vom discuta si despre mobilizarea pentru prezidentiale, despre analizele pe care le facem in teritoriu, despre programul de deplasari pe care il avem in perioada urmatoare.

Vor fi mai multe subiecte pe ordinea de zi. Inca o data precizez ca este normal ca aceste decizii sa le luam impreuna in forul statutar si pe urma sa iesim cu ele public", a declarat premierul, vineri, la iesirea de la receptia pentru Ziua Frantei.

Intrebata daca va negocia cu presedintele Klaus Iohannis pe tema remanierii, Dancila a spus: "Normal ca trebuie sa-i spun presedintelui ca fac remanieri, ca vin cu persoanele pe care le-am remaniat si cu propuneri pentru noi persoane".

"Am spus ca voi face o remaniere, nu am vorbit despre persoane. Cred ca aici trebuie sa avem o discutie in cadrul partidului. Eu am relatii foarte bune cu toti ministrii Cabinetului", a adaugat liderul PSD.

Ieri Dancila spunea ca o remaniere guvernamentala va avea loc in aceasta vara si nu exclude si o restructurare la toamnă.

Viorica Dancila a mentionat ca tot in CEx se va lua si decizia privind candidatul partidului la prezidentiale.

„Cred ca astfel de decizii trebuie sa le luam in CEx, pentru ca, dincolo de sondaje, dincolo de procentele pe care le avem unul sau altul, trebuie sa avem si sustinerea organizatiilor din teritoriu.

Fiecare sustinere este importanta si fiecare candidat trebuie sa simta ca are in spate organizatiile din toate judetele. (...) Nu este o lupta usoara, mai ales din partea PSD, avand in vedere rezultatele de la europarlamentare si tot ceea ce s-a intamplat ulterior.

Deci eu cred ca trebuie sa avem o discutie aplicata in cadrul partidului si cand iesim din forul statutar vom avea o decizie comuna stabilita prin votul membrilor", a spus premierul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22