O înregistrare din zona Springtime contrazice justificările colonelului Paraschiv

Laurentiu Gheorghe | 17.08.2018

O înregistrare dintr-o mașină a Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliției (SIAS) trimisă în zona Springtime în noaptea de 10 august demontează explicațiile șefului Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv, care a susținut că intervenția în forță a fost motivată de faptul că echipajele de poliție au fost atacate.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Potrivit înregistrării difuzate de Realitatea TV, mașina nu este atacată de protestatari, unii chiar aplaudă, iar luptătorii le spun să elibereze locul ca să se retragă. „Uite ne lasă să plecăm, mă, vorba bună mult aduce”, spune unul dintre ei. În acel moment prin stație se aude „Retrage-te!”. „Băga-ți-ai ... în retragerea mă-tii”, comentează unul dintre luptători, întrebând „Cine a dat, mă ordinul ăsta?”. „Dragoș, mă”, îi răspunde un coleg. „Să-mi dai stația să-i trag eu.... în stație”, vine replica, relatează HotNews.ro

 

În stație se aude „Ați reușit?”, Răspunsul este: „Ne retragem ușor”. În acel moment pe imagini se vede cum lumea începe să alerge. „Ce-a făcut, mă?”, întreabă un luptător. „Intervin jandarmii, vin jandarmii, aoleo”.

 

Prin stație se aude: „Intervin jandarmii, să dăm înainte”. Un luptător SIAS din mașină spune: „să stea jandarmii liniștiți”. Mașina înaintează. Unul dintre polițiști îi spune colegului său: „Nu te duce, mă!”. Altul comentează: „au început pietrele” „Vă rugăm să ne lăsați, vrem să părăsim Piața”, spune altul.

 

În imagini se văd jandarmii care au apărut în zonă. „Nu se face, frate, așa!”, comentează un luptător SIAS.

 

 

Echipajul este întrebat dacă au ajuns jandarmii la fața locului și confirmă. „Nu e bine, mă, ce am făcut, trebuia să ne retragem”, spune un politist.

 

În imagini se vede intervenția jandarmilor care folosesc gaze, ceea ce-l face pe un luptăror SIAS să exclame: „Mamă ce dă cu spray, mă, băiatule!”.

 

Pe înregistrare se aude cum unii din echipajul SIAS începe să tușească, probabil de la gaze. Mașina se retrage, fiind lovită de pietre.

 

Înregistrarea se încheie cu constarea unuia dintre polițisti care spune: „ce minte de c...t a avut să ne trimită aici”.

 

Seful Brigăzii de Intervenții Speciale a Jandarmeriei,Colonelul Cătălin Paraschiv, a declarat, într-un interviu pentru kmkz.ro, că intervenția jandarmilor în forță a început după ce prin 112 s-a transmis că echipajul de poliție trimis în zona Springtime a fost atacat.

 

„Totul s-a petrecut după ce s-a primit un apel la 112 că cineva vandaliza locația Springtime, iar echipajul de poliție trimis la fața locului a fost atacat. Au fost trimise două detașamente de jandarmi că să se ducă și să sprijine poliția”, a spus el.

 

Ulterior au apărut înregistrări din zonă, în care se vede că masinile politiei nu au fost atacate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22