O portavoce a PSD îl atacă dur pe Tudorel Toader: „Frăția statului paralel”

Laurentiu Gheorghe | 17.04.2019

Fostul ofițer SRI, Dumitru Dragomir, un obișnuit al studiourilor Antena 3, îl atacă dur pe Tudorel Toader chiar în ziua în care se întrunește CEx al PSD pentru mazilirea acestuia.

Pe aceeași temă

Acesta a publicat pe blog o fotografie în care apar ministrul Tudorel Toader, Laura Codruța Kovesi, fostul său adjunct, Marius Iacob, și generalul Dumitru Dumbravă. Imaginea e din perioada 2007-2008, în timpul unei sesiuni de doctorat susținute de fosta șefă DNA.

„De la stânga la dreapta: Laura Codruța Kovesi, Tudorel Toader, Marius Iacob și generalul Dumitru Dumbravă alias “câmpul tactic”. Frăția statului paralel: torționarii și ofițerii coordonatori. Cu încredere și curaj, alături de voi dragi prieteni, vom învinge! Pentru că adevărul și dreptatea înving întotdeauna! Tudorel Toader i-a păcălit pe mulți, mult timp, dar nu poate să ne păcălească pe toți, tot timpul”, este mesajul care însoțește fotografia de pe blogul lui Daniel Dragomir.

„Așa e în mediile universitare. Dumbravă, ieșeanul universitar, nu putea să stea departe de magisterul său juridic care i-a întors favorul la legile Big Brother”, a declarat Daniel Dragomir, pentru Mediafax.

În replică, Tudorel Toader a declarat că imaginea publicată de Daniel Dragomir, în care apare alături de Dumitru Dumbravă, Laura Codruța Kovesi și Marius Iacob este veche și a fost realizată în Timișoara, cu prilejul susținerii tezei de doctorat de către fosta șefă DNA.

„Nu am văzut acea fotografie, însă cred că este veche, de la Timișoara, de la doctoratul doamnei Kovesi! Am făcut parte din Comisia de susținere a tezei, coordonator științific fiind prof. univ. dr. Viorel Pasca - Facultatea de Drept din Timișoara”, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Laura Codruța Kovesi și-a susținut lucrarea de doctorat („Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”) la Timișoara, iar Tudorel Toader făcea parte, la acel moment, din comisie. Deși, ulterior, au fost mai multe discuții în spațiul public privind suspiciunile de plagiat, actualul ministru al Justiției a precizat că Codruța Kovesi era îndreptățită să obțină titlul de doctor.

La momentul realizării fotografiei publicate de Daniel Dragomir pe blog, Laura Codruța Kovesi avea funcția de procuror general (funcție deținută în perioada 2006-2012).

La rândul său, Dumitru Dumbravă lucra în cadrul Serviciului Român de Informații, fiind proaspăt șef la Direcția Juridică din cadrul instituției, iar Marius Iacob era procuror șef secție la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22