O susține România pe Kovesi pentru Parchetul UE? Dragnea: Suntem la Eurovision? Nu pot să comentez!

Laurentiu Gheorghe | 18.02.2019

Când a fost întrebat dacă Guvernul o va susține pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, liderul PSD a spus că nu se poate pronunța, pentru că „nefiind la Eurovision, nu pot să comentez”.

Pe aceeași temă

„Dar ce, suntem la Eurovision? Nu ştiu ce va face Guvernul. Evit să fac comentarii pentru că ar fi o dublă măsură. Nefiind la Eurovision, nu pot să comentez. Tocmai de aceea trebuie să fie candidaţi respectabili", a declarat, luni, Liviu Dragnea, fiind întrebat dacă România ar trebui să o susţină pe Laura Codruţa Kovesi la Parchetul European.

Referitor la acuzaţiile Opoziţiei potrivit cărora Liviu Dragnea s-ar afla în spatele citării fostului procuror-şef DNA la Secţia de anchetă a magistraţilor, liderul PSD a răspuns: "Nu comentez prostiile celor din Opoziţie. Eu nu cred că vreun om politic poate să fie în spatele unei structuri a Parchetului, care poate e singura care nu a fost numită politic. Resping categoric asemenea afirmaţii, pentru că nu poate nimeni, nici eu, să influenţeze acea structură a Parchetului. Eu nu am habar cum a fost selectată, cum au fost selectaţi oamenii de acolo".

Chestionat în continuare dacă el consideră că este un punct în minus pentru Kovesi faptul că e anchetată, el a răspuns: ”Eu ştiu? O fi de laudă să înţeleg”.

„Chiar nu mă interesează ce face Kovesi”, a mai spus Dragnea.

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat luni într-o conferință de presă la Bruxelles că Ministerul de Externe nu a primit de la Ministerul Justiției propunerea de mandat a guvernului legată de candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. ”Dar probabil o vom primi în curând”, a spus Meleșcanu, adăugând că nu a discutat cu ministrul Tudorel Toader despre subiect.

Fostul procuror-şef al DNA se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European. În acest context, ea urmează să fie audiată, pe 26 februarie, în comisia LIBE a Parlamentului European.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a fost redactat şi trimis la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) un proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru a fi creată baza juridică legală pentru selecţia celor trei candidaţi dintre care va fi ales un procurorul european care să reprezinte România în cadrul structurii europene. Tudorel Toader a spus că ordonanţa se justifică deoarece termenul limită este finalul lunii martie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22