Oamenii de afaceri denunță lipsa de transparență din parlamentul controlat de majoritatea PSD

Redactia | 23.04.2020

Organizații civice și reprezentanți ai mediului de afaceri denunță lipsa de transparență din parlamentul controlat în acest moment de „majoritatea puternică” a PSD construită cu Pro România, UDMR și ALDE.

Pe aceeași temă

35 de ONG-uri, asociații și camere de comerț le cer președinților celor două camere ale parlamentului, Marcel Ciolacu (PSD) și Robert Cazanciuc (PSD), înregistrarea ședințelor parlamentului și postarea lor pe internet pentru a fi consultate de părțile interesate.

Reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile reclamă lipsa dialogului instituțional în parlamentul controlat de PSD și cer redeschiderea pentru public a ședințelor comisiilor de specialitate.

”Într-o societate democratică și în special în cel mai important for legislativ al țării, Parlamentul României, dialogul este indispensabil. Dorim să atragem atenția că în clipa de față el suferă grav, nu doar din cauza restricțiilor impuse de criza COVID-19, dar și din cauza unor decizii interne, care credem că ar trebui reconsiderate”, se arată în scrisoarea trimisă lui Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc, președinții celor două camere ale Parlamentului.

”Prin această scrisoare vă solicităm cu fermitate neîngrădirea participării reprezentanților mediului de afaceri și ai societății civile în cadrul ședințelor publice online ale comisiilor de specialitate din Parlamentul României pentru a ne putea susține punctele de vedere, astfel încât circuitul legislativ să funcționeze în continuare în baza transparenței și public, iar politicile și măsurile adoptate de către decidenții politici să fie în acord cu nevoile reale ale societății, pe baza opiniilor exprimate de toate părțile interese. Totodată, ședințele pot fi înregistrate și puse la dispoziție publicului larg pe paginile web ale instituției”, se arată în scrisoare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22