Obama renunta la reformarea Agentiei Nationale de Securitate

A. C | 23.01.2015

Pe aceeași temă

Președintele american Barack Obama a renunțat recent la propunerea sa ce viza reformare controlului guvernamental asupra vieții private a cetățenilor americani. Astfel, verificare datelor culese Agenția Națională pentru Securitate (NSA) ar fi fost plasată sub control unei organizații non-guvernamentale. Acest lucru nu se va mai întâmpla, arată The Telegraph.

 

Administrația Obama a renunțat tacit la ideea reformării activității NSA-ului, după ce președintele american a declarat în urmă cu un an, în cadrul unui discurs, că guvernul va face schimbări în ceea ce privește intruziunea în viața privată a cetățenilor săi. Discursul venea în urma dezvăluirilor lui Edward Snowden cu privire la sistemul de securitate american.

 

Edward Snowden, cel care a dezvăluit amploarea programului de supraveghere american, a declarat pentru un post de televiziune american că a fost "format ca spion" şi a lucrat "sub acoperire" în străinătate pentru CIA.

 

CITIȚI ȘI: VIDEO Barack OBAMA cere cresterea PRESIUNII FISCALE asupra celor mai BOGATI americani si cresterea salariului MINIM

 

Dezvăluirile sale, provenind din documente furate, au pus în dificutate administraţia americană şi au tensionat relaţiile cu ţările aliate furioase să descopere că Washingtonul înregistra chiar şi conversaţiile private ale unora dintre liderii lor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22