Obama solicita un proiect legislativ pentru dronele civile

A. C | 27.01.2015

Pe aceeași temă

Ca urmare a prăbușirii unei drone în curtea Casei Albe, președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a ordonat crearea unei comisii care să reglementeze cu rigoare zborurile dronelor civile, informează Hotnews.

 

A dronă este un vehicul aeronautic pilotat de la distanță, folosit de armata americană în atacurile sale militare. Există însă și astfel de aparate destinate uzului civil, folosite de exemplu de fermieri pentru a-și stropi terenurile cu pesticid.O dronă civilă s-a prăbușit în cursul nopții de duminica spre luni în curtea Casei Albe, fără a produce daune sau răni pe cineva.Un angajat al unei agenții guvernamentale americane a recunoscut că este proprietarul dronei prăbușite în curtea Casei Albe.

 

Conform publicației americane Time, bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, ar fi consumat alcool în momentul în care pilota drona. Deși a bănuit că aparatul a ajuns în proximitatea Casei Albe, el nu a anunțat autoritățile, predându-se de-abia în momentul în care a văzut la televizor aparatul său de zbor.Bărbatul colaborează cu FBI și Secret Service în investigație.Incidentul l-a determinat pe președintele Obama să ceară o reformă legislativă referitoare la uzul civil al dronelor:

 

"Am cerut agențiilor guvernamentale avizate să inițieze dialogul cu toate părțile pentru a se asigura că aceste aparate nu reprezintă niciun pericol și nu creeaza intruziuni in viața privată".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22