Ofensiva baronilor PSD. Baronul Stanescu, fratele si partenerul de afaceri deschid lista

E.b. | 18.10.2016

Actiunea de recuperare a baronilor continua in forta in partidul condus de Liviu Dragnea. PSD Olt a anuntat ieri listele candidatilor la parlamentare. La Camera Deputaților, primul este deputatul Florin Iordache, urmat de parlamentarii Dan Ciocan şi Alexandru Stănescu iar lista pentru Senat este deschisa de Paul Stanescu, scrie HotNews

Pe aceeași temă

 

 

Potrivit presei locale, Paul Stanescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Olt cu doua mandate, este si presedintele filialei PSD Olt. Alexandru Stanescu, in prezent deputat, este fratele sau. Dan Ciocan, care doreste si el al doilea mandat de parlamentar, ar fi un apropiat al baronului Stanescu, prosperand ca om de afaceri in umbra acestuia, conform HotNews.ro.

 

 

Ziarul Adevarul scria in octombrie 2014 ca firma care i-a adus lui Dan Ciocan cea mai mare parte din avere este SC T Dancor Romconstruct SA. Numai în anul 2011, firma fraţilor Ciocan, cunoscuţi ca “regi ai asfaltului”, originari din comuna Rotunda-Olt a încasat de la Consiliul Judeţean Olt, condus de bunul lor amic Paul Stănescu, nu mai puţin de opt miliarde lei vechi pentru deszăpezirea drumurilor judeţului, un an mai târziu – alte 9,2 miliarde lei vechi, iar in 2014 – 10 miliarde lei vechi. Fratele lui Dan Ciocan, Cornel, a fost condamnat în octombrie 2013 de Tribunalul Bucureşti la opt ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind însă definitivă. Dosarul se află acum la Curtea de Apel Bucureşti. In aprilie 2015, ziarul Adevarul scria ca DNA ar fi demarat o ancheta in care sunt vizate firmele din agricultura controlate de Dan Ciocan, Paul Stanescu si Alexandru Stanescu.

 

„Noi, conducerea, am avut consultări cu toate organizaţiile din judeţ. Ni s-a părut de bun simţ să ne consultăm cu tot partidul, pentru că n-am vrut să facem un simulacru de voturi, într-o sală mare cu 200 de oameni, ci am vrut să avem o consultare sinceră, iar toată lumea să-şi spună punctul de vedere. Toţi colegii mei, toţi preşedinţii de organizaţii, şi-au spus punctul de vedere în ceea ce priveşte aceste propuneri pentru liste pentru Parlamentul României ale PSD - Filiala Olt”, a declarat Paul Stănescu.

 

Nu este singurul caz de baroni locali sau de cercetati penal reciclati pe listele PSD. Pe data de 5 octombrie, HotNews.ro a scris ca fiul fostului lider PSD Orsova, amandoi anchetati in dosarele Georghica Cornu si Duicu, va candida pe listele PSD Mehedinti pe locul doi pentru Camera Deputatilor, fiind votat de organizatia locala. Valentin Popescu a intrat in atentia procurorilor in octombrie 2015, alaturi de tatal sau, Constantin Popescu, fiind suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani, ulimul fiind retinut anul trecut impreuna cu omul de afaceri Georgica Cornu. Valentin Popescu nu este singurul candidat PSD cu probleme penale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22