Șoferul cu număr anti-PSD va face plângere la CNCD împotriva Alinei Mungiu-Pippidi

Dora Vulcan | 07.08.2018

Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii cu număr anti-PSD, a declarat marți, după ce și-a recuperat permisul de conducere, că intenționează să depună o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva Alinei Mungiu-Pippidi, care i-ar fi criticat pe românii din diaspora.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 "Nu mi-au spus nimic, mi-au dat permisul. Nu știu dacă mă încălzește să-și ceară cineva scuze mie. (...) Vreau să depun o plângere pentru doamna Pippidi, cu diaspora, care ne-a jignit. Nu sunt un amărât, nu mor de foame. Da, soția mea și băiețelul merg cu Wizz Air, dar nu pentru că sunt amărâți. (...) A spus că suntem amărâți, că mergem cu low cost. Merg cu low cost și diferența i-o dau băiatului meu să-și cumpere ceva. (...) Într-un fel, m-am simțit jignit, normal. Dacă bănuiești ceva, ai o bază. La CNCD o să depun plângerea (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării). Dacă cei din diaspora se simt lezați de declarația doamnei, să ia legătura cu mine, dacă se simt lezați. Eu m-am simțit", a declarat Răzvan Ștefănescu, citat de Mediafax. 

 

Alina Mungiu-Pippidi a scris, într-un editorial publicat pe România Curată, că românii din diaspora care zboară cu preț redus sunt în "topul precarității economice și sociale în mai multe țări europene".

 

"Iată că iese la iveală ce știe oricine care ia o cursă low-cost, să zicem Ryan spre Berlin, care e unica alternativă oricum, și asistă săptămînal la lupta fetelor teutone inflexibile cu populația prost plătită și prost educată de români, în copleșitoare proporție din totalul pasagerilor, care calcă toate regulile, se preface că nu pricepe ce i se spune, se așează unde nu are voie și face mai mult zgomot decît tot terminalul la un loc. Bine ați venit în lumpendiaspora românească, aceea care conduce în topul precarității economice și sociale în mai multe țări europene, ca să nu mai vorbim de topul educației, și care face coadă pe 1 august la intrarea în țară cu remorci de junk cars atașate - că asta e marea afacere a românului, vînzarea unei rable", a scris Mungiu-Pippidi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22