Șoferul lui Vâlcov transporta șpăgi între 100 de milioane și un miliard în genți de voiaj

Dora Vulcan | 20.09.2018

Declarațiile ultimului martor audiat în procesul aflat pe rolul Tribunalului Dolj, în care Darius Vâlcov este judecat pentru luare de mită (3 fapte), au produs stupoare chiar și în rândul magistraților.

Pe aceeași temă

 

 

Șoferul Lucian Șușală a povestit cum se încasau șpăgile la ordinul actualului consilier al lui Dăncilă, la ce sume se ridicau dar mai ales a venit cu date despre cum s-a derulat, sub coordonarea exclusivă a lui Vâlcov, întregul mecanism de spălare a banilor pentru investirea șpăgilor în diverse afaceri, scrie cotidianul local ConcretînOlt.ro

 

Șușală a fost întrebat despre lucrările la Hotelul City, ocazie cu care a spus că șeful său îi trimitea, la nivelul anului 2011 „și sume mai mici, 100-200 milioane dar și mai mari, chiar 500, 1 miliard”.  (Deși e vorba de fapte comise în 2011 și denominarea s-a produs în 2005, Șușală vorbește de echivalentul în lei vechi, așa cum o arată mărturia sa în instanță).

 

„100 milioane erau sume mici?”, a întrebat, cu surprindere, judecătorul. „Da doamna președintă, comparativ cu sumele de bani care s-au băgat în hotel, da, 100 milioane erau sume mici!”, a răspuns fostul șofer al lui Darius Vâlcov.

 

Acesta a relatat magistraților și cum avea îndatorirea să se întâlnească cu cei de la care primea Vâlcov bani. „Număram de fiecare dată banii, pentru că atunci când mă întâlneam cu Darius Vâlcov trebuia să îi spun câţi bani erau şi de la cine”, a povestit Șușală.

 

Pe 8 februarie anul acesta, magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat pe fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, actual consilier în aparatul de lucru al prim-ministrului, la 8 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, amintește Digi 24. Este vorba de dosarul în care Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

 

Lucian Șușală, acuzat de complicitate la trafic de influență, la spălare de bani și la fals în înscrisuri, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22