Oficial: Moțiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului Cîțu va fi votată marți, 5 octombrie

Laurentiu Gheorghe | 28.09.2021

Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Cîțu se va vota marți, 5 octombrie, potrivit unei decizii luate astăzi de conducerea Parlamentului.

Pe aceeași temă

În schimb, moțiunea depusă de USR PLUS și AUR a fost amânată din nou, în ciuda deciziei CCR care a transmis că dezbaterea acestei moțiuni trebuie să continue.

Anunțul oficial a fost făcut de Cristina Prună, vicepreședintele Camerei Deputaților, după ședința Birourilor Permanente Reunite.

„Un nou abuz PSD – PNL: Votul în plen pe moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS tocmai a fost respins de către Birourile parlamentare reunite. Au călcat în picioare și decizia de azi a CCR. Moțiunea PSD va fi citită joi la 14:00 și votată marțea viitoare la 12:00. Am susținut această propunere. Guvernul Cîțu va pleca”, a scris Cristina Prună.

Anca Dragu, președintele Senatului, l-a avertizat pe Klaus Iohannis să nu ”forțeze” și să nu se ”joace” cu deciziile CCR și să îl propună iar pe Florin Cîțu premier.

„Noi considerăm că nu mai putem continua cu Florin Cîțu premier. PNL și PSD au votat împotriva votării moțiunii USR-PLUS, iar asta arată că încalcă, în continuare, Constituția. Cred că trebuie să facem cluburi de lectură din comunicatele CCR.

PNL trebuie să decidă pe ce cale o apucă și cum vede guvernarea. Absolut că nu-l vom vota pe Florin Cîțu premier. Sper că nimeni nu va forța atât de mult lucrurile și îl va propune din nou premier pe Florin Cîțu, să nu ne jucăm cu deciziile CCR.”, a spus Anca Dragu.

PSD a depus, marți, o moțiune de cenzură semnată de 157 de parlamentari PSD. Moțiunea are titlul „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!”.

Atât cei din USR PLUS cât și parlamentarii AUR au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură a PSD. USR PLUS a decis în ședința conducerii partidului să susțină orice moțiune ajunge la vot.

„Invit colegii mei de la USR PLUS și AUR să vină să voteze această moțiune. Propunem un calendar strâns: joi citirea moțiunii și luni vot pentru ca Guvernul Cîțu să plece cât mai repede. Nu mai are rost să ne ascundem după o moțiune neconstituțională”, a declarat președintele PSD Marcel Ciolacu.

În legătură cu moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR, conducerea Parlamentului a decis să aștepte motivarea Curții Constituționale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22