Oficial rus: Moscova are dreptul să plaseze arme nucleare în Crimeea

P.c. | 12.03.2015

Pe aceeași temă

Mihail Ulianov, șeful Departamentului de neproliferare din Ministerul de Externe de la Moscova, a declarat ca Federatia Rusa are dreptul sa instaleze arme nucleare in Crimeea. Un punct de vedere similar a fost exprimat, în decembrie 2014, de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, relateaza Romania Libera.

 

Rusia are dreptul să amplaseze arme nucleare pe teritoriul ei, dacă ea consideră necesar, în orice regiune. Nu știu să existe un plan de a amplasa arme nucleare în Crimeea, dar noi avem acest drept”, a precizat Ulianov, citat de agenția Sputnik, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat ieri la Moscova.

 

CITITI SI: NATO: Noua forta rapida din Europa, TESTATA in lunile aprilie si iunie. RUSIA: Vom REACTIONA la manevrele militare americane din tarile baltice

 

In decembrie 2014, președintele Vladimir Putin a aprobat o nouă ediție a Doctrinei militare a Rusiei, care înlocuiește un document similar din anul 2010. Noua ediție a Doctrinei militare a Rusiei subliniază că programele militare ale NATO și procesul de extindere al Alianței Atlantice reprezintă „provocări externe majore” la adresa securității Rusiei, notează Sputnik.

 

Cele mai recente acuzații ale Rusiei la adresa NATO au fost înregistrate la începutul acestei săptămâni, când Rusia a protestat împotriva exercițiului naval al NATO din Marea Neagră. În opinia Rusiei, exercițiul se desfășoară prea aproape de Ucraina, ceea ce sporește tensiunea în regiune. La exercițiul din Marea Neagră participă nave militare din SUA, Canada, Germania, Italia și România, precum și un submarin turc.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22