Oficial rus: Romania, avanpost al NATO si o amenintare la adresa Rusiei

Vlad Toma | 09.02.2017

Alexander Botsan-Harcenko, un oficial din ministerul rus de Externe, a declarat recent ca Rusia considera Romania o amenintare la adresa securitatii sale din cauza scutului antiracheta aflat pe teritoriul sau.

Pe aceeași temă

 

Rusia vede Romania ca un avanpost NATO si ca o amenintare, din cauza faptului ca gazduieste elemente ale scutului american anti-racheta, a anuntat agentia Interfax, citata de Reuters.

 

Alte elemente ale acestui scut sunt gazduite de Polonia. SUA a afirmat in permanenta ca scutul din Romania e construit pentru a contracara amenintarile care vin din partea Iranului, nefiind o amenintare la adresa Rusiei.

 

"Pozitia Romaniei si cea a liderilor sai, care si-au transformat tara intr-un avanpost, este o ameninţare clară pentru noi", a declarat Kharchenko.

 

"Toate aceste decizii sunt in primul rand luate contra Rusiei", a mai spus acesta, acuzand "retorica anti-ruseasca a autoritatilor de la Bucuresti."

 

Reactia Moscovei vine dupa ce NATO a desfasurat mii de soldati si artilerie grea in Polonia, tarile baltice si sud-estul Europei. 

 

NATO si SUA afirma ca rolul acestor miscari este sa asigure securitatea tarilor europene, dupa ce Rusia a anexat peninsula Crimeea in 2014.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22