Ofițerul internat la Gerota, care a infectat zeci de persoane, externat

Redactia | 06.04.2020

Fostul angajat al MAI, care a infectat zeci de cadre medicale, pacienți și propria familie, a fost externat luni de la Spitalul Gerota.

Pe aceeași temă

Transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală, ultimul său test a ieșit negativ și a fost plasat în izolare la domiciliu pentru cel puțin 14 zile.

"Pacientul a fost externat. El a avut o formă severă de infecție cu COVID-19, motiv pentru care există niște sechele pulmonare, niște complicații respiratorii cronice și o să urmeze o evaluare ulterioară pe partea pneumologică. Deocamdată, el este în autoizolare acasă pentru încă două săptămâni. Este măsura de siguranță pentru cei care au fost internați. Chiar dacă s-au vindecat, chiar dacă au testele negative, e bine să mai rămână două săptămâni în autoizolare. Nu mai are nevoie de tratament, ci de oxigen. Are un aparat de oxigen la domiciliu", a declarat pentru TVR Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Spitalul Matei Balș din Capitală.

Doi dintre medicii infectați de fostul ofițer cu COVID-19, se află în stare gravă internați la Spitalul Matei Balș. În cazul fostului ofițer a fost deschis un dosar penal.

La începutul lunii martie, bărbatul, fost adjunct în Poliția Capitalei, a mers la Spitalul Gerota și a acuzat că nu se simte foarte bine. A dat chiar și o declarație pe proprie răspundere că nu a părăsit țara. Astfel, medici l-au crezut pe cuvânt și l-au internat.

Peste câteva zile, starea lui s-a înrăutățit iar testarea sa pentru COVID-19 a ieșit pozitiv. Între timp, el fusese tratat fără ca medicii să ia vreo măsură specială, ducând la îmbolnăvirea a zeci de cadre medicale din spital, dar și alte persoane din anturajul său, inclusiv pe ginerele său, care lucrează la SRI.

Acum este deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor și bărbatul va fi cercetat în acest caz.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22