Olanda tot nu ne vrea în Schengen: Toți europarlamentarii din partidul de guvernământ s-au abținut

L. G. | 18.10.2022

Cei cinci europarlamentari din partidul premierului Mark Rutte s-au abținut de la votul rezoluției adoptate de Parlamentul European care cere aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Pe aceeași temă

Lista de vot publicată de Parlamentul European arată că europarlamentarii Malik Azmani, Bart Groothuis, Jan Huitema, Caroline Nagtegaal, Catharina Rinzema s-au abținut la vot. Ei fac parte din grupul Renew și sunt membri ai partidului olandez de guvernământ Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Mai mult, europarlamentarul olandez Peter van Dalen (PPE) a votat împotriva rezoluției care cere aderarea României la Schengen. Van Dalen este membru al partidului ChristenUnie, parte a coaliției de guvernare din Olanda alături de partidul lui Mark Rutte.

Parlamentul European a adoptat marți cu un vot larg o rezoluție prin care îndeamnă statele membre să permită României și Bulgariei să adere fără întârziere la spațiul Schengen, potrivit unui comunicat al instituției.

Rezoluția a fost adoptată cu 547 voturi pentru, 49 împotrivă și 43 abțineri. E cea de-a patra rezoluție în acest sens adoptată de Parlamentul European de la aderarea României la UE.

O decizie privind aderarea României și Bulgariei la Schengen ar urma să fie luată în 8 decembrie, când se va desfășura Consiliul Justiție și Afaceri Interne al UE.

„Până atunci va exista un raport al unei echipe de experți UE privind managementul frontierelor, cooperarea polițienească și returnarea migranților ilegali”, a declarat Bode.

Șansele României să intre în Schengen la finalul anului depind decisiv de un raport pozitiv al Comisiei Europene asupra legilor justiției. MCV-ul este esențial pentru un rezultat pozitiv al demersurilor României, a declarat premierul olandez, Mark Rutte, care a vizitat România săptămâna trecută.

Din punct de vedere tehnic România trebuie să treacă cu brio evaluarea realizată în această perioadă de experți ai Comisiei Europene, la vămile din județele Arad și Timiș.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22