Olandezul suspectat de uciderea fetiței de 11 ani din Gura Șuții s-a sinucis

Dora Vulcan | 23.09.2019

Cetățeanul olandez acuzat luni de autoritățile române de uciderea fetiței de 11 ani din Gura Șuții s-ar fi sinucis la scurt timp de la punerea sa oficială, în lipsă, sub acuzare.

Pe aceeași temă

UPDATE - Autoritățile olandeze au confirmat oficial sinuciderea olandezului. Ministerul Public din Olanda a confirmat într-un comunicat că cetățeanul olandez căutat în România pentru crima de la Gura Șuții a murit, după ce a intrat cu intenție într-un tir luni după-amiază.

Accidentul s-a petrecut la Escharen. Bărbatul avea 47 de ani și s-a dovedit a fi suspectul căutat de România pentru uciderea unei fetițe de 11 ani, precizează Ministerul Public de la Haga.

UPDATE - Olandezul avea antecedente penale în țara lui pentru violență și conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, transmite Digi 24.

Olandezul suspectat de uciderea fetei de 11 ani din Dâmbovița s-a sinucis, au declarat pentru G4Media.ro surse din poliția română. Informația a fost transmisă autorităților române de cele din Olanda. El s-ar fi aruncat în fața unui camion în Olanda.

***

Cetățeanul olandez, principal suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani din Gura Șuții, a fost pus oficial sub învinuire luni pentru omor calificat, agresiune sexuală și lipsire de libertate.

Anchetatorii au anunțat în aceeași zi că vor să ceară emiterea unui mandat european de arestare pe numele olandezului care a părăsit sâmbătă România.

Conducerea poliției Dâmbovița a anunţat duminică seară că are un suspect, un cetățean străin, în cazul fetiței de 11 ani din Gura Șuții, dispărută vineri pe drumul de la școală spre casă și găsită moartă duminică într-un câmp, la 2 kilometri de școală.

Cetățeanul străin, un olandez, a folosit un autoturism închiriat, identificat pe camerele de supraveghere din localitate, și indisponibilizat de poliţie.

Duminică, fetița a fost găsită moartă pe un câmp la ieşirea din Produleşti, cu urme de violenţă pe trup.

Primarul din comuna Gura Şuţii, Constantin Dinu, a declarat, luni, că poliţiştii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de la Primărie şi şcoală încă din ziua anunţării dispariţiei fetei de 11 ani şi că minora se vede pe una dintre înregistrări pe bancheta maşinii suspectului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22