Olguța Vasilescu dă asigurări că legea salarizării intră în vigoare pe 1 iulie, deși nu e gata

Dora Vulcan | 19.04.2017

Olguta Vasilescu s-a arătat foarte sigură miercuri că Legea salarizarii va intra in vigoare pe 1 iulie. Numai că în acest moment proiectul nu este definitivat, nu este inregistrat oficial in forul legislativ pentru ca opoziția să-și depună amendamentele iar sindicatele sunt nemulțumite de proiect.

Pe aceeași temă

 

 

 

Prezenta la Parlament, Lia Olguta Vasilescu le-a spus jurnalistilor ca in acest moment se discuta despre amendamentele propuse la proiectul de lege.

 

 

 

"In principiu nu sunt amendamente care sa modifice esenta legii. Urmeaza sa le studiez, am chemat specialistii, mai am lideri de sindicat care vor sa discute cu mine, pe unii i-am gasit si in fata ministerului protestand (...) Legea e in linie dreapta", a declarat ministrul Muncii, citată de ziare.com.

 

 

 

Intrebata care este orizontul de timp in care legea va trece de Parlament, tinand cont ca liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Marcel Ciolacu, nu a putut sa il precizeze, Lia Olguta Vasilescu a raspuns: "Orizontul de timp este in programul de guvernare: ca de la 1 iulie sa se aplice obligatoriu. Atunci intra administratia publica locala".

 

 

 

Mai mult, ministrul, care este si deputat PSD, a subliniat ca proiectul va trece prin Parlament "cat mai repede".

 

 

 

"Nu am niciun stres ca nu va trece destul de repede. Am luat amendamentele ca sa vedem ce mai putem modifica noi atunci cand o depunem", a mai precizat Lia Olguta Vasilescu.

 

 

 

Intrebata daca PSD a luat in considerare si posibilitatea ca legea sa fie atacata la CCR dupa adoptare sau retrimisa de presedinte la Parlament pentru reexaminare, ministrul Muncii a raspuns afirmativ.

 

 

 

"Da, am luat in calcul luna iunie, ca sa fie pentru atacul la CCR sau intoarcerea inapoi a legii. Mai avem o luna in care putem sa intram in dezbatere", a adaugat Vasilescu, explicand ca daca proiectul "e corectat cu toate amendamentele", atunci dezbaterea in Parlament va fi foarte rapida.

 

 

 

Lia Olguta Vasilescu a mai afirmat ca s-au primit amendamente de la sindicate, oameni simpli, parlamentari, dar nu a "vazut nimic de la Opozitie". Conform procedurilor parlamentare, pentru ca Opozitia sa poata depune amendamentele la care are dreptul proiectul trebuie sa fie inregistrat oficial la Parlament si sa intre in dezbaterea senatorilor si deputatilor. In acest moment, Legea salarizatii unitare apare doar pe site-ul PSD.

 

 

 

 

Liviu Dragnea, liderul PSD, a anuntat inainte de Paste ca noua Lege a salarizarii unitare va fi amanata pana dupa sarbatori, ca sa "isi mai dea lumea cu parerea", iar, luni, Marcel Ciolacu a declarat ca nu crede ca proiectul va fi depus in aceasta saptamana.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22