Olguţa Vasilescu îl atacă pe Tudorel Toader: Mulţi miniştri s-au trezit lideri de sindicat

E.b. | 28.05.2017

Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a comentat, la Antena 3, declaraţiile colegului său din Guvern Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, legate de salarizarea angajaţilor Ministerului Justiţiei,

Pe aceeași temă

 

 

Ea susţine că ”au fost mai mulţi miniştri care s-au trezit lideri de sindicat”, dar le-a explicat că, dacă vor ca legea să fie aplicabilă, trebuie să ţină cont de anvelopa salarială.

 

Au fost mai mulţi miniştri care s-au trezit lideri de sindicat, care au mers în comisiile parlamentare şi s-au batut pentru sindicate. Le-am explicat că, dacă vrem să facem o lege care să se poată aplica, trebuie să ne ţinem de anvelopa salarială. Dacă vrem să minţim şi să ieşim bine la televizor...”, a spus Olguţa Vasilescu, la Antena3, conform News.ro.

 

Ea a precizat din nou că i se pare normal ca specialiştii IT din Justiţie să aibă acelaşi salariu cu specialiştii IT din alte domenii.

 

Vasilescu a spus că un specialist IT din Ministerul Justiţiei are un salariu minim de 9.000 de lei, pentru că este plătit la nivelul unui judecător.

 

A fost o discuţie în Guvern la care a participat şi domnul Tudorel Toader. Nu am putut sub nicio formă să menţinem aceste salarii în plată. Aşa cum s-a întâmplat şi în alte ministere, consilierul ministrului Sănătăţii avea de trei ori salariul consilierului de la Ministerul Muncii”, a mai spus Vasilescu.

 

Ministrul Justiţiei şi-a reafirmat, vineri, sprijinul pentru angajaţii săi referitor la modul în care urmează să fie plătit, prin Legea salarizării unitare, personalul auxiliar şi conex din cadrul instanţelor, parchetelor şi din cadrul MJ, cu referire la salariile grefierilor şi IT-iştilor. Punctul de vedere al ministerului este o reacţie la afirmaţiile ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, potrivită cărora angajaţii pe aceleaşi posturi, dar în ministere diferite, nu pot avea salarii diferite.

 

*******************************

 

Ministerul Justiţiei îşi reafirmă sprijinul pentru proprii angajaţi, în special pentru felul în care urmează să fie remunerat personalul auxiliar şi conex din cadrul instanţelor de judecată şi al parchetelor de pe lângă acestea, al direcţiilor de specialitate şi aparatului central al instituţiei (...) Domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a luat act de nemulţumirile exprimate în spaţiul public de grefieri, dar şi de specialiştii în Tehnologia Informaţiei din domeniul Justiţiei care sunt îngrijoraţi de o scădere a salariilor cu până la 50% de la începutul anului 2018”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de către biroul de presă al Ministerului de Justiţie.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22