Olguța Vasilescu: N-am candidat pentru imunitate. Însă privilegiul o apără de justiţie

E.b. | 08.01.2017

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat duminică, la Craiova, că nu a renunțat la mandatul de primar al municipiului în favoarea celui de deputat și ministru pentru a obține imunitate parlamentară, susținând că dosarul în care este acuzată de fapte de corupție "este o făcătură politică".

Pe aceeași temă

  

''Nu există imunitate parlamentară decât pentru declarații politice. Restul este o glumă. Dosarul meu este în instanță și chiar cinci instanțe au spus ce spuneam și eu: că dosarul meu este o făcătură politică oribilă și cred că cetățenii și-au dat seama de acest lucru, ca dovadă scorul obținut la alegerile locale și la alegerile parlamentare'', a spus Olguța Vasilescu, în cadrul unei conferințe de presă în care și-a prezentat bilanțul de primar al Craiovei, conform Agerpres.

 

Vasilescu a mai spus, referindu-se la acuzațiile aduse de procurorii DNA, că dacă ar fi pusă de zece ori în situația de a reabilita fațadele blocurilor din sponsorizări, ar face același lucru.

 

''De zece ori dacă aș fi pusă în aceeași situație, aș face același lucru, adică să rog oameni din mediul de afaceri să sponsorizeze, nu pe mine, ci orașul în care și ei locuiesc și pe care îl vor și ei mai frumos. Și nu au fost doar firme care au avut legături cu Primăria Craiova. Toate cele patru infracțiuni de luare de mită sunt în capital electoral. În traducere liberă: dacă populația are încredere în tine, trebuie să faci pușcărie. Dar iată că totuși judecătorii care au avut acest dosar în mână au spus ceea ce spun și eu de câteva luni: că este o făcătură oribilă care trebuie să se întoarcă la DNA'', a adăugat ea.

 

Tribunalul București a decis, pe 15 decembrie, să trimită pentru a doua oară la DNA dosarul în care Lia Olguța Vasilescu este acuzată de corupție. Decizia nu este însă definitivă și a fost contestată de procurori la Curtea de Apel București. Inițial, pe 7 octombrie, un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul București a constatat că rechizitoriul întocmit de DNA în acest dosar conține nereguli. Magistratul a stabilit ca fiind nule mai multe probe strânse de anchetatori, respectiv declarațiile date de trei martori în fața ofițerilor de poliție judiciară, deoarece aceștia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum și o declarație dată de denunțătorul Ionuț Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguței Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

 

Ulterior, DNA a făcut contestație, admisă de Curtea de Apel București, instanță care a decis rejudecarea de către Tribunalul București a cererilor și excepțiilor ridicate de Olguța Vasilescu și ceilalți inculpați. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22