Olguța Vasilescu spune că modificările din parlament ar face legea pensiilor inaplicabilă

Redactia | 05.11.2018

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, spune că proiectul de lege a pensiilor ar putea deveni inaplicabil dacă ar suferi eventuale modificări în parlament, pentru că niciun guvern nu ar putea să-și asume o sumă mai mare decât cea prevăzută pentru susținerea sa.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Legea pensiilor a intrat deja in Senat in dezbatere. A fost avizata la doua comisii pana acum. Urmeaza sa intre saptamana viitoare in Comisia de Munca senatoriala. Sper din toata inima sa nu fie foarte multe amendamente si sper din toata inima ca inclusiv colegii nostri din coalitie sa inteleaga ca mai binele este dusmanul binelui", a afirmat Olguta Vasilescu, la Antena3, preluată de Ziare.com. 

 

Intrebata de moderatorul emisiunii daca sunt probleme, ministrul a raspuns: "E foarte posibil sa vina cu multe amendamente".

 

"Multe dintre ele pe care le-am auzit pana acum de la comisiile avizatoare le-am avut si noi in cap atunci cand am lucrat legea, insa costurile doar pe aceste amendamente porneau de la doua miliarde (de lei - n. red.) si ajungeau pana la 40 de miliarde, pe langa costurile formulei adoptate in Guvern.

 

Da, formula adoptata de noi dubleaza practic bugetul de asigurari sociale. Daca am pornit de la 56 de miliarde in momentul in care am venit la guvernare si acum avem 71 de miliarde, ajungem la 140 de miliarde pentru aplicarea acestei legi in anul 2021.

 

Daca vor fi facute si alte amendamente, eu garantez ca legea devine inaplicabila, pentru ca niciun guvern nu poate sa-si asume o suma mai mare decat cea pe care am trecut-o noi", a explicat Lia Olguta Vasilescu.

 

Potrivit acesteia, efortul cel mai mare pentru aplicarea noii legi a pensiilor va fi in anul 2020, pe mandatul PSD.

 

"Cea mai mare crestere este in 2020, adica este pe mandatul nostru. Dublarea pensiilor inseamna anul 2020, pe mandatul nostru. Am promis aceasta dublare a pensiilor, asta se intampla in timpul mandatului nostru.

 

In anul 2021 doar se aplica noua formula. Sigur ca si din acea noua formula mai sunt niste cresteri pe pensii, dar efortul cel mai mare este facut in anul 2020, pentru ca urcam de la un punct de pensie - anul acesta este 1.100 de lei, anul viitor va fi 1.265 de lei, in 2020 deja vorbim de 1.775 de lei punctul de pensie.

 

Daca ne raportam la anul 2016, luna decembrie, cand am venit la guvernare si aveam un punct de pensie de 871 (de lei - n. red.), dupa cum vedeti, este o dublare in interiorul mandatului nostru a punctului de pensie", a subliniat ministrul Muncii.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22