Olguţa Vasilescu vrea să îl dea în judecată pe denunţătorul din dosarul ei

E.b. | 16.08.2016

Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei a declarat marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă cererea DNA de a fi pusă sub control judiciar, că denunţătorul din dosarul său este "transformat într-un hărţuitor” şi că vrea să îl dea în judecată, iar în instanţă să ceară ca acesta să fie supus unei expertize psihiatrice.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi contestaţia DNA împotriva deciziei instanţei inferioare privind neluarea măsurii controlului judiciar faţă de primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie, transmite Digi24.

 

Olguţa Vasilescu a venit la Curtea de Apel Bucureşti pentru judecarea contestaţiei formulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce, în 9 august, Tribunalul Capitalei le-a respins cererea de punere sub control judiciar a primarului Craiovei, în dosarul în care este acuzată de luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, conform News.ro.

 

Primarul Craiovei a declarat, la intrarea în sediul Curţii de Apel Bucureşti, că nu se teme pentru decizia instanţei, pentru că ea crede că va câştiga.

 

Olguţa Vasilescu a mai spus că, în opinia sa, denunţătorul din dosarul său „este transformat într-un hărţuitor, pentru că scrie în continuare „tot felul de prostii şi de mizerii” despre ea, precizând că vrea să îl dea în judecată pentru calomnie şi să ceară unei instanţe ca acesta să fie supus unei expertize psihiatrice.

 

„Nu mă simt ameninţată, că mie nu mi-e frică de nimic, dar nu este în regulă”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

 

La Tribunalul Bucureşti, procurorul DNA a cerut, la 9 august, să îi interzică primarului Craiovei să participe la emisiuni de radio şi de televiziune şi să se apropie de martori sau de denunţători. Primarul Craiovei a susţinut atunci că o eventuală punere a ei sub control judiciar ar paraliza activitatea instituţiei pe care o conduce.

 

În aceeaşi zi în care s-a judecat cererea DNA de punere sub control judiciar a Olguţei Vasilescu, denunţătorul acesteia, Petre Becheru, a fost audiat la DNA, el declarând atunci că "doamna Olguţa" şi-a transformat instituţiile subordonate în structuri de tip mafiot, cu care face presiuni asupra martorilor.

 

Procurorii au susţinut că au formulat cererea de punere sub control judiciar a primarului Craiovei pentru că, după trimiterea în judecată, Olguţa Vasilescu a încercat să îl discrediteze pe martorul denunţător şi a postat pe pagina ei de Facebook acte din dosarul de urmărire penală, apoi i-a invitat pe simpatizanţii săi să facă aprecieri asupra probelor.

 

DNA a sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii, pentru postarea pe pagina de Facebook a Olguţei Vasilescu a unor documente din dosarul în care a fost trimisă în judecată.

 

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a fost trimisă în judecată, pe 19 iulie, în dosarul în care este acuzată de luare de mită şi spălare de bani. În acelaşi dosar sunt judecaţi, de Tribunalul Bucureşti, Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii nonprofit.

 

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări.

 

Procurorii spun că, în cadrul “donaţiilor”, Olguţa Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, “ca urmare a exercitării influenţei sale politice”, suma de 25.000 de euro pentru plata concertului susţinut de un artist strain. Aceşti bani şi alţi 25.000 de euro, a căror provenienţă nu a fost stabilită de anchetatori, ar fi fost daţi în preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat întreaga sumă staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.

 

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Olguţa Vasilescu a organizat în 2012, pentru susţinerea candidaturii sale la Primăria Craiovei, un concert al artistului Goran Bregovici. Costurile concertului şi cheltuielile de deplasare ale artistului au fost achitate, la cererea Olguţei Vasilescu, de un om de afaceri, ce urmărea să încheie contracte cu Primăria Craiova.

 

Anchetatorii susţin că, în acelaşi context şi în aceeaşi calitate, Olguţa Vasilescu şi-ar fi folosit influenţa pentru a obţine de la un alt om de afaceri a unor materiale electorale cu imaginea sa şi sloganuri de campanie electorală, în valoare de 44.241,96 de euro.

 

Într-un context, în anul 2014, Olguţa Vasilescu ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, pentru şi printr-o asociaţie nonprofit, cu titlu de mită, suma totală de 568.291,37 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, au mai scris procurorii în rechizitoriu.

 

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22