Olguța Vasilescu îl acuză pe Iohannis că vrea să-l dea jos pe Dragnea: Vrea să nu mai avem candidat

Redactia | 05.12.2018

Lia Olguta Vasilescu sustine ca incercarea opozitiei de a-l debarca pe Dragnea de la conducerea Camerei Deputatilor a fost coordonata de presedintele Klaus Iohannis, de DNA si de ”statul paralel”.

Pe aceeași temă

„Ceea ce s-a intamplat in Camera Deputatilor este fara precedent. (...) A fost o incercare de forta de a da jos presedintele Camerei Deputatilor. Acest stat paralel nu face altceva decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală”, a spus Vasilescu.

Ca argument, fostul ministru a acuzat ca in timpul sedintei deputatul PNL Nicolae Neagu i-a dat telefonul lui Florin Iordache sa vorbeasca cu Iohannis.

"S-a cerut revocarea a doi vicepresedinti PSD. Ne intrebam de ce pentru a-l treilea (Carmen Mihalcescu - n.red.) de ce nu s-a cerut? A fost chemata la DNA. Este o coordonare intre aceste forte", a spus ea.
Fostul ministru a sustinut ca in timp ce Opozitia ii cerea lui Iordache sa se ridice de pe scaunul sau, presedintele Klaus Iohannis ar fi vrut sa discute cu acesta prin intermediul unui deputat PNL.

"Domnului presedinte de sedinta, Iordache, i s-a solicitat de un deputat PNL sa se ridice de pe scaun si sa i-l dea la telefon pe Klaus Iohannis", a spus Vasilescu.

Deputatuul PNL a negat acest lucru si a spus ca nu are telefonul presedintelui Iohhannis.

Vasilescu: Vă garantez că avem în continuare majoritate

Lia Olguța Vasilescu a susținut că PSD are în continuare majoritate în Camera Deputaților și a invocat faptul că „foarte mulți miniștri sunt la Bruxelles” împreună cu premierul Viorica Dăncilă.

„Vă garantez că avem în continuare majoritate pentru a ne trece toate legile”, a spus fostul ministru al Muncii, propus acum pentru ministerul Dezvoltării.

Lia Olguța Vasilescu a mai spus că, în lipsa unei decizii a președintelui Klaus Iohannis, de mâine activitatea ministerului Transporturilor este blocată.

Soluția în fața unui astfel de blocaj ar fi din nou recursul la Curtea Constituțională, a arătat Vasilescu, dar acest lucru nu înseamnă „deblocarea situației”.

„De mâine ministerul Transporturilor e blocat, nimeni nu mai poate să semneze acolo”.

Întrebată când așteaptă o deblocare a situației, Lia Olguța Vasilescu a răspuns: „Nu mă întrebați pe mine cât de încet gândește președintele României”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22