Oligarhului rus Mihail Fridman, obligat de Marea Britanie sa vanda zacamintul gazifer North Sea

P.c. | 21.04.2015

Pe aceeași temă

Mihail Fridman, un oligarh rus care detine zacamintul gazifer North Sea, a fost obligat de Ministerul britanic al Energiei sa vanda acest zacamant deoarece productia ar putea fi intrerupta in cazul inaspririi sanctiunilor impuse Rusiei, relateaza Hotnews.

 
Fridman a achizitionat recent zacamantul in cadrul unui contract mai amplu de preluare, pentru 5,4 miliarde dolari, a companiei germane DEA, fosta unitate de petrol si gaze a RWE.

Decizia Ministerul britanic al Energiei vine cu doua saptamani inainte de alegerile legislative si va inrautati si mai mult relatiile cu Rusia.


"Secretarul de Stat Ed Davey ... propune retragerea licentelor petroliere ale DEA pentru North Sea cu exceptia cazului in care LetterOne ajunge la un acord pentru schimbarea patronatului DEA UK", potrivit unui comunicat.

LetterOne are la dispozitie sase luni pentru a schimba actionariatul, potrivit sursei citate.

 

CITITI SI: Comisia Europeana doreste o depedenta cat mai mica fata de resursele din Rusia. Romania nu este conectata la piata UE de energie electrica


Guvernul german a permis anul trecut vanzarea Dea, o firma de petrol si gaz apartinand concernului energetic german RWE, catre LetterOne, o grupare de investitori condusa de oligarhul rus Mihail Fridman, locul doi in topul celor mai bogati rusi.

LetterOne administreaza fonduri si participatii in valoare de 21,9 miliarde de euro, fiind activa mai cu seama in domeniul energetic si de telecomunicatii. Presedintele Consiliului de administratie al firmei cu sediul in Luxemburg este Michail Fridman, un oligarh rus. Banii de investitii ai LetterOne provin, in parte, din vanzarea participatiilor sale la compania petroliera TNK-BP catre concernul rusesc de stat Rosneft. Aceasta tranzactie, care a avut loc in 2012, i-ar fi adus lui Fridman 55 de miliarde de dolari.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22