OMS îndeamnă să se investigheze cazurile de pneumonie de la sfârșitul lui 2019

Laurentiu Gheorghe | 05.05.2020

După ce în Franța a fost identificat un caz de Covid-19 în decembrie 2019, mai devreme decât se credea că ar fi avut loc primul caz de infectare cu SARS-CoV-2, OMS cere analiza cazurilor suspecte.

Pe aceeași temă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spus marţi că ''nu este surprinzătoare'' descoperirea în Franţa a unui caz de COVID-19 datând din decembrie, mai devreme decât se credea iniţial că s-ar fi răspândit pe teritoriul acestei ţări. OMS a îndemnat în acest sens ca și celelalte țări să ancheteze cazurile suspecte timpurii, pentru că este posibilă raportarea şi a altor cazuri, informează Reuters.

Boala identificată drept Covid-19 a fost raportată pentru prima dată de autoritățile chineze Organizației Mondiale a Sănătății pe 31 decembrie și anterior se credea că nu a fost cu putință răspândirea acesteia în Europa mai devreme de ianuarie.

Dar faptul că un spital din Franţa, care a retestat probe de sânge provenite de la pacienţi cu pneumonie, a descoperit că a tratat un pacient cu COVID-19 încă din 27 decembrie, cu aproape o lună înainte de guvernul francez să confirme primele cazuri, dă peste cap această idee.

''Este posibil să fie descoperite mai multe cazuri timpurii'', a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, cu prilejul unui briefing de presă al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în Geneva.

Acesta a încurajat şi alte ţări să verifice arhivele medicale în căutarea unor cazuri datând de la sfârşitul anului 2019, adăugând că acest lucru va oferi ''o perspectivă nouă şi mai clară'' asupra epidemiei.

În acest sens, Lindemeier a propus verificarea cazurilor de pneunomie cu origine nespecificată de la sfârșitul anului 2019.

Nu există în acest moment ceva care să sugereze că virusul a venit din altă parte decât din Wuhan, China. Se crede, în schimb, că cazul din Franța a fost cumva legat de o persoană care a călătorit de acolo în decembrie, înainte ca virusul să fie identificat și raportat de China, a spus purtătorul de cuvânt.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22