Omul de afaceri Georgica Cornu, acuzat de constituire de grup infractional organizat, spalare de bani si delapidare

T.d. | 13.05.2015

Pe aceeași temă

Omul de afaceri Georgica Cornu este acuzat de constituire de grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani. El este audiat miercuri la DIICOT Mehedinti intr-un nou dosar cu un prejudiciu de aproape 12 milioane de lei.

Potrivit DIICOT, omul de afaceri este suspectat de constituirea unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani, alaturi de fiind cercetate alte doua persoane.

Anchetatorii sustin ca Georgica Cornu ar fi initiat un presupus grup infractional organizat in august 2012, potrivit Mediafax.

Incepand cu 27 august 2012, suspectii Georgica Cornu si Lucian Caraiman, reprezentanti ai SC C&C MH Congort SRL, prin tranzactii frauduloase succesive, au scos din patrimoniul societatii comerciale patru bunuri imobile in valoare de 11.990.031 lei, care, in drept, au ajuns in proprietatea SC Gorno CG SRL, iar ulterior, prin radierea acesteia, bunurile respective au intrat in proprietatea personala a unui membru al gruparii. Din cercetarile facute in cauza a rezultat ca, in fapt, proprietarul bunurilor a fost Georgica Cornu”, arata DIICOT.

In acest moment, Georgica Cornu este audiat la DIICOT Mehedinti, audieri ce dureaza de cateva ore. El a fost ridicat de politisti, miercuri, de la locuinta sa din Timisoara.

Domiciliul lui Cornu a fost vizat de perchezitii si in martie, cand procurorii l-au retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Georgica Cornu a fost arestat la domiciliu, iar ulterior pus sub control judiciar.

Cunoscut drept “regele asfaltului din Banat”, omul de afaceri Georgica Cornu detine grupul de firme Confort si are afaceri si in comert. El detine si un centru de echitatie la Herneacova. De asemenea, el a fost presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22