Omul de afaceri Ilie Carabulea și fiul său, arestați în dosarul Carpatica

Iulian Popescu | 06.03.2016

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său, Oprea Carabulea, și alți trei inculpați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în dosarul Carpatica Asigurări anchetat de DIICOT și în care au fost făcute mai multe percheziții săptămâna trecută.

Pe aceeași temă

 

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, Oprea Carabulea, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în dosarul Carpatica Asigurări, a decis, sâmbătă seara, Tribunalul Sibiu. Aceeaşi măsura s-a luat şi în cazul altor trei inculpaţi în acelaşi dosar, iar alti doi au primit arest la domiciliu timp de 30 de zile, relateaza Agerpres.

 

Ilie Carabulea și fiul său au fost reținuți, miercuri seară, alături de alte cinci persoane, de procurorii DIICOT Sibiu si au fost prezentați Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestare preventivă.

 

Vineri, Ilie Carabulea, Oprea Carabulea și ceilalti cinci au fost puși în libertate, după ce le-a expirat ordonanța de reținere, Tribunalul Sibiu urmand să decidă sâmbătă seara dacă vor fi încarcerați sau nu.

 

Procurorii DIICOT aduc în acest dosar acuzaţii de abuz în serviciu, spălare de bani, delapidare şi fals informatic.

 

Statul ar fi fost prejudiciat cu 77 de milioane de lei după ce la Carpatica Asigurări s-ar fi ascuns faptul că nu există bani pentru plata daunelor. Totul s-ar fi petrecut între 2014 şi 2015.

 

Ilie Carabulea mai apare și în alte dosare. In dosarul "Carpatica" investigat de DNA, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 24 aprilie 2014, pe fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea si pe Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF.

 

Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL si SC Transcar SRL, societati prin intermediul carora detinea si controla in mod indirect societatea de asigurari Carpatica Asig SA, a fost trimis in judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta, dare de mita, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals, potrivit DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22