Omul de afaceri Liviu Munteanu, la DNA Ploiesti in dosarul cumnatului premierului Ponta

T.d. | 19.02.2015

Pe aceeași temă

Omul de afaceri Liviu Munteanu s-a prezentat, joi, la DNA Ploiesti, in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta. Cu o zi in urma, Munteanu a colaborat cu procurorii, el recunoscand faptele de care este acuzat, motiv pentru care anchetatorii au decis sa nu ceara arestarea sa.

Astfel, procurorii care anchetează dosarul de corupţie în care este implicat cumnatul premierului Ponta nu vor cere arestarea preventivă a lui Liviu Munteanu, administrator al S.C. Grossmann Engineering Group SRL întrucât la audierile de la DNA Ploieşti acesta "a colaborat cu organele de anchetă", recunoscând faptele de care este acuzat.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al cărei administrator este.

În acest dosar a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în timp ce fostul consilier judeţean de Prahova Mihai Coman, reţinut şi el, va fi cercetat sub control judiciar. Decizia a fost luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă, potrivit Romania Libera.

În acelaşi dosar, deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasaţi sub control judiciar, sunt acuzaţi că i-ar fi sprijinit pe cei patru să obţină acest contract, punând presiune şi exercitând ameninţări asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judeţean care derula proiectul european, pentru ca societăţile respective să obţină contractul şi prelungiri ale termenelor prevăzute în acesta, precum şi să primească ilegal bani în timpul derulării proiectului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22