Omul de afaceri Ovidiu Tender ar fi facut un denunt impotriva fostei sefe a DIICOT Alina Bica (surse)

T.d. | 30.01.2015

Pe aceeași temă

Un denunt facut de omul de afaceri Ovidiu Tender impotriva fostei sefe a DIICOT Alina Bica ar fi fost inaintat procurorilor DNA, vineri, potrivit unor surse judiciare citate de Gandul. Bica este cercetata intr-un nou dosar, disjuns din cel privind despagubirile ilegale de la ANRP, fosta sefa a DIICOT fiind acuzata ca l-ar fi ajutat pe Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Carom.

Anchetatorii sustin ca Alina Bica ar fi primit mita de la omul de afaceri Ovidiu Tender, judecat in dosarul Carom, intocmit chiar de fosta sefa a DIICOT.

Spaga prin interpusi

Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihăilescu şi judecătorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat în sensul formulării unei apărări favorabile în dosarul Carom.

În acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihăilescu documente din dosar, pe care acesta să le consulte împreună cu Bica. În schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihăilescu şi Bica un teren, fostul ofiţer de Poliţie judiciară primind şi bani pe card. În cele din urmă, în decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat în dosarul Carom la 11 ani şi patru luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă.

Procurorii DNA sustin într-un comunicat emis vineri că, în cursul anului 2013, după preluarea funcţiei de procuror şef al DIICOT, Alina Bica, în urmărirea intereselor unui inculpat de a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare, a dispus măsuri abuzive care să direcţioneze concluziile şi poziţia judiciară a DIICOT în faţa instanţei de judecată în cauza respectivă,
 

DIICOT cere arestare preventiva

De altfel, fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, s-a prezentat joi la DNA pentru audieri in dosarul despagubirilor ilegale de la ANRP.

În dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale, Bica este urmărită penal pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă vineri propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a celor cinci.

Bica se află deja în arest în dosarul despăgubirii ilegale, fiind acuzată de abuz în serviciu pentru că, în calitate de membru în comisia de specialitate din ANRP, a aprobat acordarea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat din Capitală.
 

(Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, trimisa in judecata de DNA)
 

În 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren.

Terenul de 13 hectare a fost supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În acelaşi dosar sunt judecaţi pentru abuz în serviciu Crinuţa Dumitrean, şefa Comisiei Centrale de Despăgubiri, Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu şi Dragoş George Bogdan. Evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22