Omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat de Radu Mazare, ARESTAT PREVETINV pentru 30 de zile. Mazare: Azi sunt liber, poate maine NU MAI APUC

T.d. | 05.02.2015

Pe aceeași temă

Tribunalul Bucuresti a decis, joi, arestarea preventiva pentru 30 de zile a omului de afaceri Sorin Strutinsky. Un apropiat al lui Radu Mazare, primarul Constantei, Strutinsky este acuzat de patru infractiuni de trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura private si spalare de bani. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.

De altfel, Sorin Strutinsky este in relatii comerciale cu Mazare in opt societati.

Potrivit DNA, în perioada 2009-2013, Sorin Strutinsky a pretins și primit sume de bani, totalizând câteva milioane de lei, de la reprezentantul unei societăți comerciale care avea contracte de executare lucrări cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța.

Procurorii sustin ca omul de afaceri a promis ca va exercita influenta asupra functionarilor institutiilor in cauza, astfel incat societatea denuntatorului sa isi primeasca banii stipulate in contractele respective.

Banii au ajuns in contul unor societati comerciale indicate de Strutinsky, pentru justificare el actionand pentru determinarea reprezentantilor acestor firme sa falsifice mai multe contracte care sa ateste operatiuni cu caracter fictiv.

Procurorii DNA au efectuat joi mai multe percheziții în București și județele Constanța și Cluj, din care una la Primăria Constanța, dar și la sediile unor societăți care ar fi, potrivit unor surse judiciare, controlate de Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, arata Agerpres.

Dosarul in baza caruia au avut loc perchezitiile la Primaria Constanta se bazeaza pe sesizarea ANI privind conflictul de interese in cazul primarului Radu Mazare, dupa ce primaria a acordat contracte in valoare de 4,6 milioane de euro unor firme al caror asociat este Sorin Strutinsky.

ANI s-a sesizat din oficiu, in 17 noiembrie 2010, in cazul lui Radu Mazare, iar evaluarea inspectorilor de integritate a vizat mandatele 2008-2012 si 2012-2016 ale primarului Constantei.

In acest sens, ANI a cerut mai multe documente de la Primaria Constanta, potrivit Ziare.com.
 

“Astazi sunt liber, poate maine nu mai apuc”

Primarul Radu Mazare a fost prezent, joi, la perchezitiile procurorilor DNA in Primaria Constanta. Mazare a plecat dupa mai putin de o ora, spunand ca “astazi este liber sa plece” si ca va merge sa faca “o tura” cu caiacul, pentru ca este posibil ca “maine sa nu mai apuce”.

”Au rămas în primărie viceprimarul Făgădău, şefa mea de cabinet şi ceilalţi colegi ai mei, ca să predea documentele, care sunt pentru o perioadă îndelungată. Vor să ia documentele cu societatea de televiziune unde am fost angajat (SC Soti -n.r.), de la ziar, cu firma care strânge gunoul şi care are contract cu Primăria de prin '90 şi ceva. A sunat ofiţerul judiciar la procuror, este vorba despre contracte din 2007 încoace, contracte care au mai fost verificate, şi autorizaţiile de construcţie pentru două societăţi, pentru construcţia mall-ului de la Maritimo şi cealaltă pentru un centru comercial care nu s-a mai construit”, a spus Radu Mazare.

”Sunt mii de documente, acţiune care durează. I-am întrebat pe procurori: «mă luaţi, nu mă luaţi?». Mi-au zis «nu, că n-am venit să vă luăm». I-am întrebat dacă pot să plec, le-am spus că este viceprimarul, semnează el (procesele-verbale pentru predarea documentelor -n.r.). (...) Având în vedere că sunt liber astăzi, fac o tură cu caiacul, poate mâine nu mai apuc”, a mai spus Mazăre, potrivit Mediafax.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22