Omul lui Basescu de la CCR a inclinat balanta la legea educatiei

Fara Autor | 04.11.2010

Pe aceeași temă

Motivele judecatorului Petre Lazaroiu, cel care a inclinat balanta in CCR la decizia asupra asumarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, se pare au fost de ordin personal. In situatia in care legea ar fi trecut, judecatorul Lazaroiu ar fi putut sa piarda posibilitatea de mai ocupa functia de lector la Universitatea" Dimitrie Cantemir".

Motivele personale l-au determinat pe judecatorul numit chiar de presedintele Traian Basescu in CCR sa nu fie de acord cu asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei sunt strict legate de articolul 362 din actul normativ.

Potrivit aliniatului 5 al formei legii pe care Cabinetul Boc si-a angajat raspunderea joia trecuta, in Parlament, "la implinirea termenului de 4 ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi, contractele de munca ale persoanelor care ocupa functia de lector universitar/sef de lucrari sau o functie didactica universitara superioara si nu au obtinut diploma de doctor inceteaza de drept".

Insa, potrivit site-ului oficial al CCR, judecatorul nu si-a sustinut inca lucrarea de doctorat, acesta fiind "doctorand la Facultatea de Drept a Universitatii Lucian Blaga - Sibiu, in stadiul de sustinere - elaborare si sustinere teza".
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22